Zoeken
Bankrekening

VVV-Bankrekening PE

Mijn trainee kan geen bankopdrachten klaarzetten

► Menu PE-admin/submenu Trainee → twee opties: 

  • Staat de bevoegdheid Heeft toegang tot bankrekening PE op Nee? Dan heeft de trainee niet de bevoegdheid bankopdrachten klaar te zetten. Zet die dan om in Ja. 
  • Staat de bevoegdheid Heeft toegang tot bankrekening PE op Ja? En staat de bevoegdheid Mag bankopdrachten vrijgeven ook op Ja? In dit geval zet het PenNed-systeem de bevoegdheid Heeft toegang tot bankrekening PE automatisch op Nee. Dat zie je als bedrijfsleider niet terug in de lijst van bevoegdheden maar de werking van de bevoegdheid Heeft toegang tot bankrekening PE wordt uitgeschakeld. Zet dus de eerste bevoegdheid Heeft toegang tot bankrekening PE op Ja en de bevoegdheid Mag bankopdrachten vrijgeven op Nee.


Mijn trainee kan geen bankopdrachten vrijgeven

► Menu PE-admin/submenu Trainee 
Zet bij Menu PE-admin/submenu Trainee/Bevoegdheden Trainee de bevoegdheid Mag bankopdrachten vrijgeven op Ja.


De optie Bankopdrachten vrijgeven vereist staat op Nee

Staat deze optie op Nee dan is de bevoegdheid tot het Vrijgeven van bankopdrachten niet vereist.
Binnen een PE wordt gewerkt met functiescheiding in de administratieve organisatie. Dat wil zeggen dat onderscheid wordt gemaakt tussen de bevoegdheid tot het invoeren van bankopdrachten en de bevoegdheid tot het vrijgeven van bankopdrachten.
Een aanpassing aan deze functiescheiding doe je door Vrijgeven bankopdrachten vereist uit- of in te schakelen:
► Menu bankrekening van PE/Submenu Instellingen
► 
Klik op WIJZIGEN.
► Zet de Optie Vrijgeven bankopdrachten vereist op Nee.
► Klik op BEWAREN.


Ik heb iets gekocht op de website van een PE (via buy buttons) en voor direct betalen gekozen maar ik zie de betaling niet terug op op mijn persoonlijke bankrekening

Check of de betaling daadwerkelijk gedaan is vanaf de persoonlijke bankrekening of per ongeluk vanaf de PE-bankrekening. Als iemand via de website van een PE iets koopt via buy buttons en dat direct betaalt, dan moet de koper in het afrekenmenu selecteren van welke bankrekening het wordt afgeschreven.