Digitaal examineren

Op deze pagina vindt u algemene informatie m.b.t. de digitale exameninstrumenten van Stichting Praktijkleren.

Stichting Praktijkleren biedt exameninstrumenten voor de praktijk-, kennis- en vaardigheidsexamens aan. De praktijkexamens zijn deels ook digitaal beschikbaar.

De digitale examenprojecten (praktijkexamens die binnenschools worden afgenomen) onderscheiden zich op de volgende punten t.o.v. de 'papieren' versie.

De digitale examenprojecten

• In een keer inloggen via de website van Stichting Praktijkleren.
  • Alle benodigde documenten voor de betrokkenen staan overzichtelijk bij elkaar in een website.
  • De kandidaat heeft altijd toegang tot de Examenvoorbereiding kandidaat via de website van Stichting Praktijkleren.
  • Opdrachten worden gedeeltelijk automatisch nagekeken.
  • De examinator plant het examen.
  • Koppeling met klassen en licenties.

Richtlijnen m.b.t. veilige afname van digitale examenprojecten

De richtlijnen m.b.t. de veilige afname van de digitale examenprojecten vindt u hieronder.

Voor aanvullende informatie: examinering@stichtingpraktijkleren.nl.