Stichting Praktijkleren header image

Introductie Microsoft Certificeringen

Vanuit Stichting Praktijkleren willen we de mbo-studenten de mogelijkheid bieden om hun waardevolle mbo-diploma aan te vullen met erkende certificeringen. Stagebedrijven en werkgevers hechten veel waarde aan studenten die gecertificeerd zijn. Met extra certificeringen op zak bereiden studenten zich goed voor op een stage en een toekomstige baan. Dit doen we door onder andere onze krachten te bundelen met partners. Zo realiseren wij ook met hen onze missie: het bieden van toegankelijk, betaalbaar en kwalitatief praktijkgericht onderwijs voor iedereen.

We bieden vanuit Stichting Praktijkleren Microsoft Office Specialist (MOS) certificeringen. Een Microsoft Office Specialist (ofwel MOS) certificaat is een certificaat dateen student krijgt na het behalen van een MOS-examen. Er kunnen certificeringen behaald worden voor de volgende programma’s: Word, Excel, Powerpoint, Outlook en Access. MOS-certificeringen zijn interessant voor alle opleidingsgebieden. 

Microsoft certificeringen  

Zoals je nu weet biedt Stichting Praktijkleren diverse soorten Microsoft-certificeringen aan. Het MOS-certificaat is interessant voor elke student die dagelijks werkt met Microsoft Office en dus gebruikt maakt van Word, Excel, PowerPoint, Outlook en/of Access. Met MOS verdiept de student zich verder in Microsoft Office-producten. 

Wij stellen naast de MOS-examens ook de proefexamens beschikbaar. Deze geven een goed beeld van de interface, het niveau, het type vragen en de tijdsduur.

De examens, om een MOS-certificering te behalen, zijn bestemd voor de studenten. De studenten met een leermiddelen licentie profiteren van een hoge korting.

Een stapje voor

Met de aanvullende en gewenste certificeringen zorgen we voor een goede doorstroom op de broepspraktijk. 

Daarom leveren we zowel examens als leermiddelen voor certificeringen van Microsoft. Naast dat de student dus de mogelijkheid heeft om erkende certificeringen te halen, kan hij/zij zich hier ook op voorbereiden met de bijbehorende leermiddelen en proefexamens. Scholen die bij ons aangesloten zijn krijgen het aanbod tegen een gereduceerd tarief.

Hoe kun je een Microsoft certificering aanvragen?

De certificeringen worden aangeboden door middel van vouchers. Je koopt een voucher die je vervolgens verzilverd om het examen te kunnen doen en de certificering te behalen. Je wordt als docent ondersteunt met webinars en begeleiding bij het afnemen van de leermiddelen en examens. 

Alle opleidingen/scholen kunnen via Stichting Praktijkleren deze vouchers aanvragen. Scholen die bij ons aangesloten zijn, krijgen het aanbod tegen gereduceerd tarief. Wil je aan de slag of meer informatie ontvangen? Vul dan het formulier in. 

Heb je vragen?

Wil je ook aan de slag met de certificeringen van Microsoft? Neem dan contact op via de onderstaande button. 

Veel gestelde vragen

 • Wat is de inhoud van het examen?

  De inhoud van het examen is beschreven in het document Eindtermen. Het document eindtermen kun je opvragen via dit formulier.

  Is dit antwoord nuttig? Ja / Nee

 • Kan een docent de oefenexamens inzien?

  Jazeker, neem voor een demo contact op met FitinIT via dit formulier.

  Is dit antwoord nuttig? Ja / Nee

 • Zijn de certificaten echt van Microsoft?

  Ja, na het behalen van elk examen ontvangt de student een origineel digitaal Microsoft certificaat en MOS online badges. De student kan dit printen als bewijs dat hij of zij MOS gecertificeerd of online badges posten. FitinIT is een door Microsoft gecertificeerde leverancier.

  Is dit antwoord nuttig? Ja / Nee

 • Hoe verhoudt dit examen zich tot het keuzedeel Verdieping Software?

  Bij het keuzedeel Verdieping Software oriënteert (D1-K1-W1) en verdiept (D1-K1-W2) de student zich in arbeidsmarktgerelateerde software. Hierbij kan de student kiezen voor een programma zoals Word, Excel, PowerPoint en Outlook (afhankelijk van de opleiding en de kaders die vanuit het ROC worden gegeven). De uitkomst van een examen in een bepaald programma (Word, Excel, PowerPoint en Outlook) kan dan gezien worden als het resultaat van de student.

  Goed om te weten: het benodigde aantal punten om een certificaat te behalen is 700 (van de 1.000) ROC’s die dit keuzedeel combineren met het examen, geven de student een voldoende voor W2, wanneer er minimaal 500 punten zijn behaald.

  Is dit antwoord nuttig? Ja / Nee

 • Hoe verhoudt dit examen zich tot het keuzedeel Digitale Vaardigheden Gevorderd?

  Het examen Digitale Vaardigheden Gevorderd (DVG) van Stichting Praktijkleren bestaat naast Word, Excel, PowerPoint en Outlook uit de onderwerpen Veiligheid, Online samenwerken, Social media, Internet en ICT algemeen. Het examen Digitale Vaardigheden Gevorderd is dus breder dan een examen voor één MOS certificaat. Daarentegen zijn de examenopdrachten over Word, Excel, PowerPoint en Outlook bij het examen DVG minder omvangrijk en minder complex dan examenopdrachten voor een bepaald MOS certificaat. Studenten die één of meerdere MOS examens behalen tijdens dit keuzedeel laten zien dat ze over meer vaardigheden beschikken. Meer informatie over de inhoud van het examen DVG staat hier.  De inhoud van het examen staan beschreven in het document eindtermen. Het document eindtermen kun je hier opvragen. Bekijk visuele weergave

   

  Is dit antwoord nuttig? Ja / Nee

 • In welke taal zijn de oefentoetsen en de examens?

  De examens en oefentoetsen zijn beschikbaar in het Nederlands en Engels. Alleen het oefenexamen voor Outlook is in het Engels.

  Is dit antwoord nuttig? Ja / Nee

Staat jouw vraag hier niet tussen? Neem dan contact met ons op.