Stichting Praktijkleren header image

VMware IT Academy Partnership

Dankzij ons samenwerkingsverband kunnen docenten en studenten toegang krijgen tot de IT Academy van VMware. Hier vind je een schat aan les- en oefenmateriaal met labs om jezelf wegwijs te maken in de wereld van multicloud-services.

Dankzij ons samenwerkingsverband kunnen docenten en

studenten toegang krijgen tot de IT Academy van VMware.

Hier vind je een schat aan les- en oefenmateriaal met labs om

jezelf wegwijs te maken in de wereld van multicloud-services.

 

Over VMware

VMware is een toonaangevende leverancier van multi-cloudservices voor alle apps die digitale innovatie met zakelijk beheer mogelijk maakt.

VMware biedt een breed scala aan virtualisatie-oplossingen, waaronder:

vSphere: de belangrijkste virtualisatie-oplossing van VMware
vCenter Server: een beheertool voor vSphere
vRealize Suite: een suite van cloud-native beheertools
vSAN: een hyperconverged infrastructuur (HCI)-oplossing
vCloud Air: een cloud-gebaseerde virtualisatie-oplossing

Kosten en aanmelden

De toegang tot het VMware Academy programma inclusief softwarelicentes, lesmateriaal en labs maakt onderdeel uit van de leermiddelen licentie van Stichting Praktijkleren en is hierdoor zonder extra kosten in te zetten in het onderwijs.

Heb jij een SPL-licentie? Dan kun je met ingang van schooljaar 2023-2034 hiervan gebruikmaken. 

Neem voor meer informatie of het aanvragen van een account contact op met Mark Hector. 

Voor studenten

Verrijk je kennis en ervaring op het gebied van virtualisatie en cloud met de lesmaterialen en labs van VMware. Ook zonder docent kan je aan de slag en verhoog je direct je waarde op de arbeidsmarkt. 73% van de ondernemingen gebruikt tegenwoordig twee of meer clouds. VMware biedt producten en diensten voor een multicloudstrategie.

Via Stichting Praktijkleren kun je toegang krijgen tot hun academy. Daar vind je allerlei materialen waarmee je bijvoorbeeld kunt oefenen met hun software voor datacenters, mobiliteit en beveiliging.  

 


 

Voor docenten

Het uitgebreide aanbod van lesmaterialen focust zich niet alleen op de VMware producten. Binnen de modules wordt ook veel aandacht besteed aan generieke ICT vaardigheden en kennis. Het niveau van het materiaal bouwt op van af basiskennis (Getting started in IT) tot aan aan specialistische certificerings modules. Voor alle uitstromen en niveau's zijn passende programma's beschikbaar. Het aantrekkelijke lesmateriaal van VMware, dat is opgebouwd uit korte micro courses van 15 minuten met theorie, labs en toetsjes, zorgt voor een goede aansluiting op de MBO student. Omdat alle relevante software licenties ook beschikbaar zijn kunnen studenten ervaring op doen in het werken met de VMware producten.

Reviews

Lara

Student

De lessen van VMware zijn echt leuk! Het is alsof ik al cloudexpert ben.

8/10

Dirk

Docent

Het aanbod is enorm. Ik moest dan ook even zoeken wat relevant is voor mijn studenten. Met de hulp van SPL kon ik een mooi programma samenstellen.

8.3/10

Sterre

Student

Wat ik super fijn vond, is dat de lesmaterialen ook in het Nederlands te volgen zijn. 

7.5/10

Trainingen

Met onze Instructor Trainingen helpen we je kennis up-to-date te houden op het gebied van de ICT beroepspraktijk. Deze docententrainingen worden in samenwerking met een partner georganiseerd.  

Partners en samenwerkingsverbanden

Door onze krachten te bundelen met die van onze partners, geloven wij in het realiseren van onze missie: het bieden van toegankelijk, betaalbaar en kwalitatief praktijkgericht onderwijs voor iedereen.