Aanmelden bijeenkomsten

Om u aan te melden voor een docentendag of andere activiteit, scroll naar beneden en klik op de bijeenkomst van uw keuze.
Titel:

Rubrics – van beginner tot startbekwaam. In samenwerking met ROC van Amsterdam

Categorie:Activiteiten
Omschrijving:
Details:

Scholen willen de ontwikkelingen van studenten in beeld brengen. Vooral voor opleidingen waar studenten een unieke leerervaring hebben (zoals bijvoorbeeld door opdrachten uitvoeren in en met de beroepspraktijk of challenges) is dit een zoektocht. Vaak werken deze scholen met een (kwalificerende) portfolio. Rubrics kunnen hierbij een waardevol meetinstrument zijn om de ontwikkeling van een student te volgen en te komen tot een diplomabeslissing.

In dit fielldab gaan we onderzoeken waar een goede (ontwikkelingsgerichte) rubric aan voldoet. Hoe kun je er in een portfolio mee werken? En/of hoe gebruik je het bij een hybride opleiding. Daniel Bakker van MBO College Hilversum (onderdeel van ROC van Amsterdam) neemt je mee in hun ervaring met het opstellen en werken met rubrics.

De bijeenkomst bestaat uit een centraal gedeelte waarin we ons oriënteren op de verschillende type rubrics en een stappenplan om ze op te stellen. Vervolgens gaan we uiteen in verschillende subgroepen om te experimenteren met het opstellen. Deze groepen willen we graag naar thema (hybride, portfolio etc.) onderverdelen.

Datum:Nader te bepalen
Tijd:14.30 uur - 17.00 uur
Locatie:

Online via teams

Prijs:

Gratis

Meer info: