Linux Essentials met SUSE

Nu zelfs Microsoft sterk inzet op Linux en met een eigen Linuxdistributie gaat komen, moeten we de toekomstige werknemers de nodige Linuxkennis en -vaardigheden meegeven. Linux is veelomvattend. Dus waar te beginnen?

Het examen Linux Essentials is uitermate geschikt als vertrekpunt voor iedereen die meer van Linux wil weten. Een goed platform voor deze cursus is het materiaal van SUSE, een van de vooraanstaande distributies die veel in het bedrijfsleven wordt gebruikt.

Tijdens deze cursus leer je de Linuxvaardigheden die je nodig hebt op basis van een SUSE distributie. De kennis die je opdoet is ook goed bruikbaar op een Raspberry Pi en met andere distributies. RedHat en Ubuntu bijvoorbeeld. Linux leer je vooral door te doen, dus daar is veel ruimte voor.

Aan bod komen onder andere de volgende onderwerpen.

- Werken in de shell
- I/O redirection, pipes en textfilters
- Process management en service management
- Archiving en backup
- Software installaties
- User management

Bij voorkeur installeer je Linux op je eigen laptop (Virtual Box, VMWare) of op een Raspberry Pi zodat je de eigen leeromgeving bij de hand hebt.

Voor inhoudelijke informatie over deze training kunt u contact opnemen met Hans Blankendaal, hans.blankendaal@stichtingpraktijkleren.nl.

€ 1475,-- per deelnemer voor 6 dagen, inclusief lunch

Trainingsdata