Examinering in de beroepspraktijk met de proeve van bekwaamheid

Hoe examineer je in de beroepspraktijk met een proeve van bekwaamheid? 

Over deze training 
In deze training bieden we handvatten om vanuit het kaderexamen proeve van bekwaamheid tot een ingevulde proeve te komen op elke specifieke werkplek. We bespreken de dilemma’s bij examineren in de beroepspraktijk en geven tips om te komen tot kwaliteitsborging. 

Programma 

  • Uitgangspunten bij het kaderexamen proeve van bekwaamheid 
  • Werkwijze voor concrete invulling van de proeve op elke werkplek 
  • Gebruik van bijgeleverde formulieren 
  • Dilemma’s bij examinering in de beroepspraktijk en tips om met deze om te gaan 
  • De beoordelingssystematiek 
  • Evaluatie en afronding 

De training wordt zowel bij ons in Amersfoort,  als inhousetraining georganiseerd. Deze training is geschikt voor alle opleidingen. Voor inhousetrainingen kan de training opleidingsspecifiek worden ingevuld. 

Tijdens de training heb je uiteraard gelegenheid om met collega’s ervaringen uit te wisselen. 

Vorm van de training 

Deze training is interactief en praktijkgericht. De informatieblokken worden afgewisseld met praktijkopdrachten en oefeningen.  

Indien mogelijk gebruiken we bij een inhousetraining eigen roc-materiaal. 

De training vind plaats op ons kantoor in Amersfoort en staat open voor alle scholen met een licentie voor dit opleidingsgebied. 

Trainer 
De trainer voor deze training is Shirley Velder. Shirley heeft jarenlange ervaring bij diverse mbo-scholen als docent en examinator. Nu zij kort geleden de schooldeur achter zich heeft dicht getrokken, zet Shirley vanaf nu haar brede expertise m.b.t. examineren in voor het verzorgen van diverse examentrainingen. 

Voor opleidingsspecifieke trainingen kunnen andere trainers worden ingezet. 

Locatie

Stichting Praktijkleren
Disketteweg 11
3821 AR Amersfoort

Contact

Informatie over maatwerk, trainingen die niet in het overzicht staan of andere dienstverlening m.b.t. Training & Advies: Jeany Aerdts, Producteigenaar Diensten, 06-53 76 79 04 of j.aerdts@stichtingpraktijkleren.nl.

Organisatie van trainingen/bijeenkomsten/webinars: trainingen@stichtingpraktijkleren.nl, tel. 085 07 38 400. Dit geldt ook wanneer je een training als een inhousetraining (op jouw roc) of regiotraining (in jouw regio) wilt (laten) volgen.

Kosten

€ 215,- per deelnemer per dag, inclusief lunch
Dit is een speciale prijs voor deelnemers van scholen die beschikken over een licentie van Stichting Praktijkleren voor dit opleidingsgebied. Voor deelnemers zonder licentie geldt een toeslag van 40%.

Tijd

10.00 - 16.00 uur

Aanmelden

Datum op aanvraag.

Aanvragen