Alle examenmatrijzen voor Retail zijn beschikbaar

Alle examenmatrijzen voor de Retailopleidingen zijn (in concept) klaar. Je vindt deze matrijzen op de Retail-pagina onder 'Exameninformatie'.

Een examenmatrijs is een blauwdruk voor het examen en vormt daarmee de basis voor het examen. In de examenmatrijs komen allerlei aspecten uit het kwalificatiedossier samen: de vakkennis en vaardigheden, de resultaten en de gedragsindicatoren zijn samengevat in de uit te voeren taken (praktijkexamens) of toetstermen (kennis- en vaardigheidsexamens). Bij het bepalen van die taken en toetstermen kijken we naar de uitvoerbaarheid, gelijke zwaarte tussen varianten en organiseerbaarheid.

Voor de praktijkexamens hebben we één matrijs per kerntaak en niveau. Mede hierdoor zijn de verschillende vormen van praktijkexamens één op één uitwisselbaar: je kunt dus kiezen of je voor een kerntaak een proeve van bekwaamheid inzet, of bijvoorbeeld een portfolio.

Ook voor de vaardigheidsexamens voor de moderne vreemde talen en beroepsgericht rekenen én de kennisexamens Retailmarketing en Retailmanagement zijn de examenmatrijzen beschikbaar.