Bring your own device met behulp van SchoolYear

Veel roc's werken met aparte computerlokalen waar alleen examens afgenomen worden. Weer andere scholen werken met een aparte kar waar laptops in zijn opgeslagen om de examens af te nemen. Om examinering flexibeler te maken is de wens voor 'Bring Your Own Device' (BYOD) steeds groter. Dit wil zeggen dat de student veilig op zijn eigen laptop een examen zou kunnen afleggen. 

Op dit moment zijn wij aan het onderzoeken hoe wij, Praktijkleren kunnen samenwerken met de organisatie SchoolYear. SchoolYear is een softwareapplicatie waardoor digitale examens veilig afgenomen kunnen worden. De software zorgt ervoor dat een student géén toegang heeft tot andere (internet)bronnen dan het digitale examen zelf. Ook kan de student tijdens de afname van het examen geen bestanden en applicaties openen.

Ook zijn al roc’s die werken met SchoolYear of dit recent hebben aangekocht. Deze roc’s kunnen onze kennisexamens dus veilig gaan afnemen met Remindo in combinatie met de door hun gekochte applicatie SchoolYear op de laptop van de student. 

Meer informatie over de samenwerking tussen SchoolYear en Praktijkleren volgt!