Docent aan het woord: Vincent de Waal, ROC Friesland College

Vincent de Waal is zij-instromer en docent bij ROC Friesland College. In dit artikel vertelt hij over de training ‘Werken met leermiddelen van Evenementenorganisatie’. 

Vincent: Samen met een collega ontwikkel ik het curriculum voor de opleiding Evenementenorganisatie. Ik wilde goed inzicht krijgen in de leermiddelen die al ontwikkeld zijn. Tijdens een training word je bij de hand genomen en min of meer gedwongen om in het materiaal in te duiken. Dit heeft mij veel opgeleverd!

Al snel dacht ik: "dit gaat mij bergen werk schelen en vrije zondagavonden opleveren."  

 

Wij hebben zelf praktijkopdrachten ontwikkeld voor de studenten. We misten nog materiaal om vaardigheden aan te leren, zoals rapporten schrijven of duurzaamheid bij evenementen. Daarvoor bleken de taakmodules ideaal. Hierdoor hoef ik geen extra tijd te stoppen in het vinden van materiaal.

Tijdens de training analyseer je een taakmodule, waardoor je bekend raakt met de opbouw. Ook bespraken we het begeleiden van studenten bij het werken met taakmodules. Wat doe je klassikaal en wat niet bijvoorbeeld. Ook de functionaliteiten van de Activiteitenmonitor zijn besproken.  

De Bronnenbank en het contextvrije project 'Evenementen organiseren’ waren voor mij nieuw. Deze tools kunnen wij goed inzetten bij het projectbureau Link. Tijdens de training hebben we gezien hoe we dit kunnen doen.  

Waardevolle tijdsinvestering

Tijdens de training was er ook ruimte voor uitwisselen van ervaringen met andere docenten. De trainster Nicol heeft vanuit haar rol als ontwikkelaar en (oud)-docent goede opmerkingen. Voor mij als beginnend docent was het een enorme eyeopener. Maar ook als je langer met SPL-materiaal werkt, is deze training de moeite waard. We gingen de diepte in bij nieuw materiaal. Mijn ervaring is dat je daar op school geen tijd voor maakt. Het is goed om met anderen ideeën te delen. Kortom: de training is de tijdsinvestering zeker waard! 

 

Over deze training

Alle Leermiddelen Evenementenorganisatie