Duurzaamheid bij evenementen: een nieuwe (tweede!) taakmodule

Duurzaamheid is een hot topic binnen de evenementenbranche. Daarom hebben we bij Stichting Praktijkleren in relatief korte tijd niet één, maar twee modules ontwikkeld die dit belangrijke thema aanstippen. Waar bij duurzame evenementen 1 de student vooral in de breedte kennismaakt met duurzaamheidsaspecten bij evenementen, gaat de student bij deze nieuwe taakmodule meer de diepte in.  


Regelgeving, trends en duurzame catering
In taakmodule Duurzame evenementen 2 gaat de student, middels diverse werkvormen, aan de slag met onder andere regelgeving over duurzaamheid bij evenementen. Omdat dit aan veranderingen onderhevig is, zal de module frequenter worden herzien.

Naast regelgeving gaat de student aan de slag met het zelf onderzoeken van duurzame eventtrends. Goed eten, oftewel bewust omgaan met duurzaamheid op het gebied van eventcatering, is ook een belangrijk onderwerp in deze module. De student leert bijvoorbeeld welke alternatieven er zijn voor vleesrijke maaltijden en gaat aan de slag met het ontwikkelen van een divers aanbod voor een foodfestival. 


Diversiteit en toegankelijkheid
In deze module is aandacht besteed aan sociale duurzaamheid, met thema’s als diversiteit en toegankelijkheid. De student gaat aan de slag om voor een band-avond een divers aanbod samen te stellen en leert welke maatregelen hij kan nemen om een event toegankelijk te maken voor bezoekers met een beperking. De module wordt afgesloten met de opdracht ‘Evenement van de toekomst’, waarbij gewerkt wordt aan een duurzaam voorstel voor een aanvraag. 


Heb je vragen of opmerkingen over dit nieuwe leermiddel of interesse om deze in jouw lessen in te zetten? Neem dan contact met ons op.