Eerste concept examens commercie profielen zijn beschikbaar

Concept examens Commercie
De eerste concept examens van de nieuwe commercie profielen zijn beschikbaar. Je vindt de Proeves van de twee basiskerntaken en de Proeves van de eerste profielkerntaken van CM en JAM bij examinering. Je ziet hier twee tegels; een tegel 'examens basisdeel', met de examens die voor alle profielen gelijk zijn. En 'examens profielen', met 6 tegels voor de verschillende profiel examens.
Zoals gezegd dit zijn concepten. De examenproducten volgen vaste processtappen om steeds een beetje beter te worden. Het onderwijs, verschillende sectoren van het bedrijfsleven, inhoudelijke én toetstechnische screeners, consistentiecontroleurs, bureauredacteuren, vaststellers – iedereen draagt een steentje bij om uiteindelijk tot valide, betrouwbare en bruikbare examens te komen. Pas als alle stappen doorlopen zijn kunnen wij de vastgestelde examenproducten publiceren.

Regelmatig nieuwe concepten
Voordat het zover is, publiceren we regelmatig nieuwe concepten. Op deze pagina vind je ons planning- en publicatieoverzicht, met daaronder alle tot nu toe gepubliceerde concepten van de examenoverzichten, matrijzen en de beoordelingsformulieren. De concepten van de examens vind je hier. Zodra een examenproduct is vastgesteld, wordt het concept op dezelfde pagina vervangen door de vastgestelde versie.