Eerste @thegreen examenprojecten Retail gepubliceerd!

Goed nieuws, de eerste examenprojecten voor Retail zijn deze zomer gepubliceerd. Voor kerntaak 2 (Retailondersteunende processen) is zowel voor Retailmedewerker, Retailspecialist als Retailmanager een digitaal examenproject beschikbaar. Een examenproject is een praktijkexamen dat in een gesimuleerd bedrijf wordt afgenomen. Examenprojecten zijn gebaseerd op dezelfde examenmatrijzen en beoordelingsformulieren als de Proeves, daardoor zijn ze uitwisselbaar en bijvoorbeeld ook in te zetten voor een herkansing. Afnamecondities zijn voor alle studenten gelijk bij een examenproject, dus ook in te zetten als je twijfelt over borging bij je examenbedrijven.

Hoe ziet het examen eruit? 
Het examen bestaat uit een opdracht per werkproces, het kan als geheel worden geëxamineerd of afzonderlijk per werkproces.Daarnaast is er de keuzemogelijkheid om een aantal van de werkprocessen met een examenproject te examineren, bijvoorbeeld alleen artikelpresentatie. En de overige werkprocessen met een andere praktijkexamenvorm, zoals een proeve van bekwaamheid of een examenportfolio.

Examenopdrachten binnen @thegreen
De examenopdrachten worden gemaakt binnen de context van @thegreen. Studenten maken gebruik van alle informatie op de website van de @thegreen. Op de medewerkerspagina van @thegreen vinden ze procedures en andere informatie die ze nodig hebben. Ze werken als retailmedewerker, retailspecialist of retailmanager bij de conceptstore van @thegreen in Amsterdam en krijgen opdrachten van hun leidinggevende.

Training: Examineren met @thegreen examenprojecten | 15 november 2023
Gaat jouw team dit schooljaar examenprojecten voor Retail afnemen of denk je erover een examenproject in te zetten als praktijkexamen en wil je er meer over weten? Schrijf je dan in voor de training 'Examineren met @thegreen examenprojecten', op 15 november a.s., om goed voorbereid te zijn. Meer informatie over deze training vind je hier: Retail - Examineren met @thegreen examenprojecten - 15 november 2023.

Ontdek @thegreen
Nieuwsgierig naar @thegreen? Bij examenvoorbereiding vind je de @thegreen tegel.

De examenprojecten worden alleen in digitale vorm aangeboden, je kunt ze inplannen met behulp van een scheduler.

Heb je nog vragen of opmerkingen? Laat het ons gerust weten. We helpen je graag!