Even voorstellen

Twee nieuwe gezichten 

Marloes van den Berg, inmiddels 6 jaar werkzaam voor Stichting Praktijkleren, vervult sinds 1 augustus 2021 de rol van Relatiemanager KD Business Services. Onlangs heeft ze er een collega bij: Koen Fransen. Samen zijn Marloes en Koen hét aanspreekpunt voor alle opleidingen die vallen onder het nieuwe kwalificatiedossier Business Services. De hoogste tijd om Marloes en Koen aan jullie voor te stellen. 

Wij stellen onze KD Business Services relatiemanagers aan je voor:

  • Naam: Marloes van den Berg
    Woonplaats: Rhenen

  • Naam: Koen Fransen
    Woonplaats: Den Haag

Marloes; enthousiast, betrokken, heeft dienstverlening hoog in het vaandel en is trots op haar oogappeltje Eva. 

"Ik werk al ruim 6 jaar bij Stichting Prakijkleren met veel plezier en sinds 1 augustus 2021 in de rol van Relatiemanager Business Services. Mijn enthousiasme en betrokkenheid bij mijn werk zijn mijn belangrijkste drijfveren. Dienstverlenend zijn is voor mij erg belangrijk. Ik hoop dat je dat terugvindt als we samenwerken/ in de relatie met mij.  Mijn grote trots is mijn dochter Eva en in mijn vrije tijd onderneem ik graag leuke uitstapjes met mijn mooie gezin." 

Koen; een passie voor het mbo-onderwijs, een mensenmens, outdoor fanaat & kersverse vader

"Onderwijs is mijn passie, in het bijzonder het mbo. Het is een schitterende doelgroep en ik vind de mensen die ervoor werken fantastisch. Ik ben een echt mensenmens, hoe diverser, hoe beter. In mijn vrije tijd ben ik graag buiten. Het liefst door de bergen wandelend of in een mooie zee duikend, maar een boek lezen kan ik ook altijd en overal. Ik ben getrouwd met een Colombiaanse en ik ben sinds kort vader geworden van een prachtige zoon."

Marloes, wat heb je zoal in het verleden gedaan?  

"Ik ben van origine jurist (specialisatie arbeidsrecht) en ben mijn professionele loopbaan gestart in het HRM werkveld. Na ruim 12 jaar heb ik als zij-instromer de overstap gemaakt naar het mbo-onderwijs waarbij ik werkzaamheden heb verricht als docent Juridisch en onderwijsontwikkelaar. De mbo-doelgroep spreekt mij enorm aan!  
 
De afgelopen jaren ben ik binnen Stichting Praktijkleren werkzaam geweest als (Regionaal) Opleidingsadviseur en Ontwikkelaar leermiddelen Juridische Administratieve Beroepen. Deze ervaring kan ik goed meenemen in mijn nieuwe rol. Ook heb ik afgelopen zomer mijn Master of Education – specialisatie beroepsonderwijs afgerond. Deze opgedane kennis pas ik nu actief toe in de praktijk om de roc's nog beter van dienst te kunnen zijn. Naast dat ik werkzaam ben als relatiemanager voor het KD Business Services, werk ik ook nog één dag per week als adviseur PenNed."

Koen, jij hebt ook niet echt stilgezeten hé?  

"Haha nee, zeker niet! Oorspronkelijk ben ik jurist; vervolgens, na een jaar als stoelenman te hebben gewerkt, heb ik vier jaar als fulltime docent Engels gewerkt op een vmbo-school. Hiervoor heb ik de lerarenopleiding Engels gevolgd. Ik heb 12 jaar als docent Recht en Engels bij ROC Mondriaan gewerkt. Vervolgens ben ik drie jaar werkzaam geweest als consulent bij Stichting Praktijkleren. En ik ben een teamleider geweest op een middelbare school waar ik mijn Master Management of Education bij TIAS heb afgerond. Nu ben ik weer terug op het honk bij Stichting Praktijkleren. Oost, West, thuis best, zeggen ze weleens."  

Jullie komen over als leergierig, ambitieus en punctueel. Allebei een juridische achtergrond en een interessante loopbaan. Wat gaan of willen jullie betekenen voor Stichting Praktijkleren?  

Marloes: 
"Het is mijn streven om alle roc's goed en op tijd te informeren, te adviseren en vragen te beantwoorden met betrekking tot ons producten- en dienstenaanbod. Ik wil door goed te luisteren de wensen en behoeften van de scholen zo goed mogelijk inventariseren en doorvertalen naar een passend productportfolio." 
 
Koen: 
"Graag ga ik in gesprek met studenten, hun belangen komen voor mij altijd eerst. Daarnaast spreek ik graag andere docenten en managers om te kijken waar de gezamenlijke behoefte ligt. Ik zal op die manier bij proberen te dragen aan de ontwikkeling van de beste leermiddelen en examens. Door mijn ervaring in het mbo en oprechte interesse in alle studenten en medewerkers denk ik goede gesprekken te kunnen voeren."

Zeg eens, wat weten heel veel mensen (nog) niet over jullie? 

"Oef lastige vraag... Ik (Marloes) merkte dat toen ik ging werken in mbo-land dat ik door alle beroepsspecifieke afkortingen al snel de bomen niet meer door het spreekwoordelijke bos zag. Denk bijvoorbeeld aan OER, EODO. En ook binnen Stichting Praktijkleren hebben wij hier best een handje van. Typisch voor mij is dan ook dat ik er echt op let om continue duidelijk te blijven communiceren. Ik probeer altijd aan te sluiten bij de belevingswereld van de ander, ook voor docenten die net starten moet het duidelijk zijn wat de strekking van het verhaal is." 

En jij Koen? Wat typeert jou?  

"Nadat ik rechten had gestudeerd besloot ik dat ik geen jurist wilde worden. En nadat ik de lerarenopleiding Engels had gedaan kwam ik erachter ik dat je daar niet veel over lesgeven leerde en ik bepaald geen vakidioot Engels was. Toen ik een master Management afgerond had, realiseerde ik me dat ik ook dat ik geen echte manager was... Haha, de prachtige paradox is dat ik onderwijs fantastisch vind, terwijl ik steeds iets anders doe dan wat ik zou moeten doen met mijn eigen gevolgde onderwijs. Daarom zit ik bij Stichting Praktijkleren zo goed op mijn plek in de rol van relatiemanager. Een beetje management, een beetje docent. Die diversiteit past perfect bij mij."  

Waarvoor kunnen de scholen bij jullie terecht?  

"De roc's kunnen bij ons terecht voor informatie en advies over onze leermiddelen en de examenportfolio van het KD Business Services, voor zowel de basis als voor alle profielen 2 t/m 6."

Wil je Marloes of Koen persoonlijk ontmoeten? Neem contact met ze op. De koffie staat klaar. 

Contactgegevens Marloes:  
Marloes van den Berg 
Relatiemanager Business Services (Oost-Nederland)
m.vandenberg@stichtingpraktijkleren.nl
T 033 47 09 930 
M 06 23 33 80 37  

Aanwezig op: maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag 

Contactgegevens Koen:  
Koen Fransen 
Relatiemanager Business Services (West-Nederland)
k.fransen@stichtingpraktijkleren.nl
T 085 07 38 400  
M 06 23 44 6103 

Aanwezig op: maandag, dinsdag, woensdag en donderdag