Gamification in de klas

Nieuwsgierig naar gamification in de klas? Bekijk onderstaande film om meer te weten te komen over onze games.

Leren door doen

Met de Retail Outdoorgame leert de student in de stad en van de stad. Als echte retailspecialisten werken ze aan de leukste opdrachten over thema's uit het Retail dossier. Zo komen de klantreis, retaillandschap, assortiment en duurzaamheid aan bod.  

De Retailstudenten spelen het spel in teams van drie tot vier studenten. De studenten gaan in groepjes naar de locatie in de stad om samen de opdrachten te maken. Pas wanneer de student in de buurt van de locatie komt, kan de opdracht worden geopend. Zo wordt leren een belevenis. De game wordt echt gespeeld in de stad. Het team met de meeste kennis over retail gaat er met de 'overwinning' vandoor. 

Wat vinden de studenten van de Retail Outdoorgame? 

Retailstudenten van roc Midden Nederland vinden de Retail Outdoorgame leuk! Met de Retail outdoorgame maak je op een speelse manier kennis met de opleiding. Je kijkt op een andere manier naar winkels. Zo kan je goed zien wat er nou eigenlijk écht gebeurt in zo’n winkel en hoeveel invloed dat heeft op de klanten en omzet. Het leukste van de Retail Outdoorgame is dat je als een soort mysterie shopper aan de slag gaat.

Game of Commerce 

Ook voor Commercie is een soortgelijk spel ontwikkeld; Game of Commerce, waarin Floris van Bommel de studenten meeneemt in de wereld van schoenen. Van ontwerp, productie en marketing tot verkoop en de klantreis van een sneaker. 

Wil je één van de spellen spelen? Neem dan contact met ons op.