Nieuw ontwikkeld: het digitale praktijkexamen 'evenementenplan opstellen en/of ondersteunen'

Het Digitale Praktijkexamen voor B1-K1, waarbij studenten een evenementplan moeten opstellen of ondersteunen, is nieuw ontwikkeld. Dit examenproject biedt een realistische simulatie van de praktijk en zorgt voor gelijke examencondities voor alle studenten. Ze krijgen dezelfde context, dezelfde tijd en kunnen worden beoordeeld door dezelfde beoordelaars. Het is goede afwisseling van de proeven en examenportfolios van de andere kerntaken.

Een goede voorbereiding is het halve werk
Een van de voordelen van dit examenproject is dat je als docent niet individueel de context van elke student hoeft te controleren. In plaats daarvan moet je wel vooraf organisatorische taken uitvoeren. Dit omvat het instrueren van rolspelers, het inplannen van presentaties en keuzes maken met betrekking tot geven van feedback. Onder het tabblad 'Examinator' vind je gedetailleerde informatie over welke stappen je vooraf moet doorlopen. Zo weet je precies wat er van je wordt verwacht.

Toegang tot digitaal examenproject
Om toegang te krijgen tot het digitale examenproject, moet de examenfunctionaris op jouw locatie jou als examinator aanwijzen. Als docent kun je dan alle benodigde informatie bekijken voor de voorbereiding, afname en beoordeling van het examen. Ook krijg je toegang tot tabbladen zoals 'rolspeler', 'beoordelaar', en de examenopdrachten. Nadat toegang is verleend, kun je je volledig voorbereiden op het examenproces.

Het examenproject bekijken of als examenfunctionaris toegang verlenen aan een examinator? Dat kan via deze link: Examenprojecten: Stichting Praktijkleren.  

Heb je vragen en/of ondersteuning nodig bij dit digitale praktijkexamen? Neem dan conctact met ons op.