Kassatrainer inzetbaar voor examinering Retail

Wanneer examineren in de praktijk lastig of zelfs onuitvoerbaar is, kan een simulatie-examen een uitkomst zijn. Naast de examenprojecten, die we bij Retail voor verschillende kerntaken aanbieden, is de Kassatrainer van Virtual Skillslab nu ook in te zetten. We hebben als Stichting Praktijkleren daarvoor de krachten gebundeld met Virtual Skillslab.

Virtuele winkelomgeving

De Kassatrainer is een innovatieve en interactieve tool waarmee studenten kunnen oefenen én examineren met het bedienen van een kassa en het afhandelen van verschillende soorten transacties. In de virtuele winkelomgeving is van alles mogelijk: producten scannen, prijzen invoeren, kortingen toepassen, betalingen verwerken en wisselgeld teruggeven. Het biedt ook scenario's voor klantenservice, zoals het afhandelen van retouren en het verwerken van cadeaubonnen.

Alle niveaus

De Kassatrainer is geschikt voor zowel Retailmedewerker, Retailspecialist als Retailmanager – oftewel voor niveau 2, 3 en 4. Voor al deze drie profielen geldt dat er één werkproces geëxamineerd kan worden door middel van de Kassatrainer, namelijk werkproces 3 van kerntaak 1.

Voor de andere werkprocessen van kerntaak 1 kan je gewoon kiezen uit de proeve van bekwaamheid, het portfolio of het contextvrij examenproject. Na een examenafname kunt u in de Kassatrainer een examenformulier exporteren. Aan de hand van dit examenformulier kan de beoordelaar het beoordelingsformulier van Stichting Praktijkleren invullen. Op de site van Virtual Skillslab staat een instructie over het klaarzetten van examens en het exporteren van examenformulieren.

Meer informatie?

Op de site van Virtual Skillslab vindt je meer informatie over de Kassatrainer. Vragen over de Kassatrainer kan je stellen via info@virtualskillslab.com of 024-2022276.