Leermiddel Duurzame Events 1 gepubliceerd

De plastic soep, klimaatverandering, CO2-uitstoot. Het zijn onderwerpen die dagelijks in het nieuws voorbij komen. Of het nu afkomstig is van de overheid, klimaatactivisten of consumenten zelf, we ontkomen niet aan berichtgeving over dat een duurzamere omgang met de aarde en elkaar essentieel is. Het onderwijs speelt hier een belangrijke rol in. Zo kunnen we de studenten meenemen in manieren om duurzamer te leven én het vak waarvoor ze worden opgeleid duurzamer uit te kunnen voeren. Duurzaamheid heeft in de kwalificatiedossiers dan ook een steeds nadrukkelijkere rol gekregen. Daarom hebben wij hard gewerkt aan een nieuwe taakmodule: Duurzame Events 1.   

Diverse opdrachten passend bij de belevingswereld  
Duurzame Events 1 biedt een brede eerste kennismaking met manieren om een evenement duurzamer te organiseren. Onderwerpen als plastic, afval en energie komen aan bod in verschillende werkvormen en opdrachten. Nadat de student kennis maakt met de duurzaamheidstermen en de internationale ontwikkelingsdoelen in het kader van People, Planet en Profit, gaat hij aan de slag met goede voorbeelden en het zelf bedenken van duurzame alternatieven.

De student wordt uitgedaagd om in de eigen omgeving met een duurzame blik te kijken om deze vervolgens bij evenementen te kunnen toepassen. Van het bedenken van tweedehands cadeaus voor een vriend tot inzicht krijgen in duurzame keuzes van een voetbalstadion en het maken van een infographic. De veelzijdige opdrachten, passend bij de belevingswereld, geven de student waardevolle duurzame inzichten.  
 
Duurzame Events 2 in ontwikkeling 
Met veel verschillende duurzaamheidsthema’s voldoet één taakmodule over duurzame evenementen – wat drie klokuren in beslag neemt - niet. Er is voor gekozen de thema’s op te splitsen in meerdere modules. Momenteel wordt er gewerkt aan de taakmodule Duurzame Events 2, waarin bijvoorbeeld extra aandacht is voor regelgeving, trends, duurzame catering en sociale duurzaamheid. Duurzame Events 2 wordt naar verwachting in februari gepubliceerd.  

Heb je vragen of opmerkingen over dit nieuwe leermiddel of interesse om deze in jouw lessen in te zetten? Neem dan contact met ons op.

Irene Weide
Relatiemanager kwalificatiedossier Medewerker Evenementenorganisatie