Leermiddel gemaakt samen met ABN AMRO over geld en het maken van een financiële podcast

Geld, ondernemen en een podcast 
In het thema Money makes the world go round van New Business Essentials maken (eerstejaars) studenten kennis met opdrachtgever ABN AMRO. De student wordt uitgedaagd om hun eigen financiële gedrag in kaart te brengen. Wat zijn je inkomsten, uitgaven en spaardoelen? Daarna verdiept hij zich in welke financiële zaken belangrijk zijn voor een jonge startende ondernemer.  Zodra dat inzichtelijk is, gaat de student aan de slag met het uitwerken van een idee voor een financiële podcast.  

Dit leermiddel is opgebouwd uit drie opdrachten, die met video’s worden gepresenteerd. Zo richt o.a. podcastmaker Harry Dijkema zich tot de student. De formats voor de opdrachten zorgen voor kaders. Kortom: een leermiddel waarbij je als coach je door de klas beweegt. Hoe leuk is het dat je ABN AMRO kunt uitnodigen om een gastcollege te verzorgen bij jou in de les! 

And the winner is … 
Elke school mag het beste plan voor de financiële podcast sturen naar ABN AMRO. De eerstvolgende einddatum voor het inleveren is 24 november 2023. Het winnende groepje gaat samen met een professionele podcastmaker een eigen podcast opnemen in de studio van ABN AMRO! 

Wil je meer weten? 
Nog niet helemaal bekend met New Business Essentials? Nieuwsgierig naar de opdracht? Wil je weten hoe je ABN AMRO uitnodigt voor een gastcollege? Kijk snel op onze websitepagina New Business Essentials