Lokaal samenwerken; dé trend van 2023

Bij lokaal samenwerken is het vooral van belang om in te spelen op lokale gebeurtenissen en op de behoefte van de lokale consument. Twee trends in deze lokale samenwerking zijn micro events en pop-up events.

Micro events

Na twee jaar achter de laptop te hebben doorgebracht en vooral online events te hebben gevolgd, keerden in 2022 de live events terug. Een trend die in 2023 alleen maar zal doorzetten. Wat we in 2023 in overvloed zullen gaan zien, zijn micro events en lokale activaties. In plaats van over the top events voor iedereen, zullen de kleinere events, georganiseerd door bijvoorbeeld een lokale vestiging, in populariteit toenemen. 

Waarom? Kleine events op lokaal niveau zijn voor de bezoeker een stuk persoonlijker. Dat draagt bij aan het vormen van de persoonlijke band tussen merk of winkel en klant.

Pop-up events

Een andere trend die we in 2023 veel gaan zien zijn pop-up events. Niet te verwarren met een pop-upshop: bij een pop-up event worden niet altijd producten te koop aangeboden, maar bouwen merken een tijdelijke brand experience. Zo bedacht Adidas een golden ticket speurtocht in verschillende grote steden om de Adidas members week te vieren.

Module Lokaal samenwerken

Wil je met je studenten aan de slag met lokaal samenwerken? In de module Lokaal samenwerken gaat de student op onderzoek uit in de stad, houd hij een interview met vertegenwoordiger van een winkeliersverening en bedenkt hij een activiteit voor zijn favoriete winkelstraat.

Wil je meer weten over lokale marketing? Lees dan het artikel van Frankwatching.