Maak kennis met onze nieuwe taakmodule Huisstijl 1

Waarom hebben sommige logo’s alleen een plaatje en anderen ook een woord erin? Of hoe het kan dat het ene beeld er perfect uitziet en het andere beeld net niet in balans is? Dat is waar het over gaat in onze nieuwe taakmodule Huisstijl 1.

De taakmodule Huisstijl 1: afwisselend, creatief en praktisch

Bij de taakmodule Huisstijl 1 leert de student in zes klokuren wat een huisstijl is en welke elementen hierbij horen. Logo, typografie,kleur, beeld, huisstijlafspraken en e-mailhandtekening komen aan bod.

De taakmodule Huisstijl is afwisselend, creatief en praktisch. In het leermiddel worden er van verschillende werkvormen gebruik gemaakt: er zijn video’s met uitleg, quizzen om kennis te toetsen en natuurlijk veel opdrachten om de kennis direct toe te passen.

Wat gaat de student doen?

De student wordt theorie aangeboden over de elementen van een huisstijl, wat het verschil is tussen een beeld- en woordmerk, lettertypen en fonts, logo's, complementaire kleuren en e-mail handtekeningen.

Naast de theorie is er in deze taakmodule veel ruimte en aandacht voor de creatieve invulling van de student. De student gaat in bijna iedere opdracht de theorie ook toepassen in een eigen ontwerp. Denk aan het ontwerpen van een logo voor een bestaande of fictieve opdrachtgever, het maken van een uitnodiging met toepasselijke typografie, het bewerken van foto's voor een opdrachtgever of socialmedia, het ontwerpen van een e-mail handtekening en het aanpassen van een flyer.

Kortom de student gaat lekker praktisch en actief aan de slag!

Praktische informatie

  • Het leermiddel is inzetbaar voor verschillenden opleidingen: P2 Allround Assistant Business Services, P3 Office & Management Support Specialist, P6 Marketing & Communication Specialist. 
  • De taakmodule duurt zes klokuren en bevat 7 opdrachten.
  • Docenteninformatie, de taakmodule zelf en activiteitenmonitor vind je hier, op onze website achter de login. Ben je nog niet ingelogd? Dan moet je eerst inloggen om de pagina te bereiken.

Heb je vragen over dit nieuwe leermiddel of interesse om deze in jouw lessen in te zetten? Neem dan contact  met ons op.