Laat studenten hun drijfveren en talenten ontdekken met onze module 'Presenteer jezelf met LinkedIn’

Ben je docent professionele vaardigheden? Of begeleid je studenten bij het vinden van een geschikte stage? Dan is de module 'Presenteer jezelf via LinkedIn’ een goede tool om de studenten op weg te helpen. 

Van persoonlijke why naar een goed LinkedIn-profiel
In de module horen studenten van diverse LinkedIn-werknemers via videofragmenten wat het belang is van persoonlijk profileren en netwerken. Ze worden vervolgens uitgedaagd om een goed profiel te maken. Om dit kunnen doen, doorlopen ze diverse sub opdrachten. De eerste opdracht draait om de kern: ‘Wat zijn mijn drijfveren?’ en ‘Wat is mijn ‘Why’?'

Vervolgens interviewen de studenten mensen in hun directe omgeving. Ze vragen hen welke talenten en vaardigheden (skills) ze bij de student zien. Deze input over hun 'personal brand' verwerken ze in een elevatorpitch. In de laatste opdracht updaten ze hun LinkedIn-profiel en breiden ze hun netwerk uit.

Naast deze praktische opdrachten doorlopen studenten binnen dit thema ook een aantal LinkedIn learnings over onderwerpen als het vinden van werk, het ontwikkelen van skills en het uitbreiden van hun netwerk.

Aan de slag!
Wil je meer weten over deze module? Bekijk de opdrachten en de docenteninformatie op onze website.