Nieuwe soorten praktijkexamens plus voorbeelden!

De vraag naar flexibiliteit in examinering en het verlagen van examendruk wordt steeds groter. Daarom hebben wij ons examenaanbod uitgebreid met twee nieuwe flexibele soorten praktijkexamens: het examenportfolio en contextvrije examenprojecten.

Alle praktijkexamens hebben dezelfde examenmatrijs en beoordelingsformulieren als basis. Hiermee is de vergelijkbaarheid geborgd en heb je maximale vrijheid om een examenmix te kiezen die past jouw examen- en onderwijsvisie.

 

Voorbeelden nieuwe praktijkexamens

Op verzoek vanuit de roc's hebben we voorbeelden gemaakt van de twee nieuwe soorten praktijkexamens. Hieronder kun je ze downloaden. De examenmatrijs en beoordelingsformulier staan er ook in.

Hulp nodig bij het maken van keuzes voor een examenmix die past bij jouw examen- en onderwijsvisie? Wij hebben hiervoor een keuzehulp praktijkexamens gemaakt. Download de keuzehulp praktijkexamens. En hier vind je een vergelijkingstabel van praktijkexamens.

We hopen op deze manier aan je wens te voldoen. Heb je nog vragen of opmerkingen over deze twee voorbeelden? Laat het ons gerust weten, stuur een mail naar Koen Fransen of Marloes van den Berg, relatiemanagers Business Services.