Nieuws over examens Niveau 2

Vanuit het land ontvangen wij verschillende vragen over de examens, waar voor dank! We zijn daarmee aan de slag gegaan. Hieronder een paar korte updates over verschillende exameninstrumenten.

Examenproject Office Skills A
Voor wat betreft het taalniveau van ontvingen wij feedback dat dat voor niveau 2 het examen te moeilijk is en dat het fijn zou zijn dat studenten handvatten krijgen om de opdrachten te maken. We zijn ermee aan de slag en we hopen het vernieuwde project in februari 2023 op de website te kunnen plaatsen.

Doorstroom examens van niveau 2 naar niveau 3 of 4
Vanuit het land kregen we de vraag of het mogelijk was om doorstroomexamens te ontwikkelen voor niveau 2 studenten die willen doorstromen naar niveau 3 of niveau 4 zodat ze het examen voor het hoger niveau niet helemaal hoeven te doen. Na onderzoek van de examenopdrachten van de verschillende niveaus zijn we tot de conclusie gekomen dat dit niet zo makkelijk is. Het verschil in de examens zit namelijk niet in één of twee opdrachten, maar de examens zijn in de aansturing van de opdrachten voor niveau 3 en 4 moeilijker en de opdrachten zijn allemaal complexer. We hebben daarom besloten om voor niveau 2 geen doorstroomexamen te ontwikkelen. Wat gaan we dan wel doen? We gaan een leerarragement maken met opdrachten voor een geode voorbereiding op niveau 3 of 4. Voor niveau 3 komt er wel een doorstroomexamen naar niveau 4.

Tot slot: Examenproject C Sportschool Leef je uit verschijnt uiterlijk eind januari 2023 op de website.

Heb je vragen en/of opmerkingen? Stuur deze naar Egbert Westra, relatiemanager Niveau 2.