‘No hands accounting’ in taakmodule Coderen 2

De laatste jaren wordt het boekingsproces in het bedrijfsleven meer geautomatiseerd. Steeds minder boekingstukken worden handmatig geboekt. Toch is het boeken ervan nog steeds een belangrijk onderdeel van het werk van de bedrijfsadministrateur.  

In deze taakmodule Coderen 2 werken de studenten met Exact Online. Naast dat de studenten handmatig in maar liefst vijf verschillende dagboeken gaan boeken, gaan ze volop gebruik maken van ‘no hands accounting’ in Exact Online. Met ‘no hands accounting’ wordt het werk van de boekhouder verlicht. Overigens betekent dat niet dat de studenten de boekingen niet moeten controleren.  

De studenten gaan inkoopfacturen verwerken met de scanservice. Ook gaan ze geïmporteerde bankafschriften zoveel mogelijk automatisch verwerken. Niet alles kan. Sommige mutaties zijn zo specifiek dat ze handmatig geboekt moeten worden. Zo kan de tankbeurt bij Tinq automatisch, maar die van Shell niet… Daarnaast sluit dit leermiddel aan op het vak Bedrijfsadministratie. In diverse opdrachten oefenen de studenten daarom met journaalposten. Overigens gaan ze die ook boeken in Exact Online in het dagboek Memoriaal. En daarmee is deze module ook een mooie voorbereiding op het werkproces P4-K1-W4 Periode-afsluiting.  
 
Wil je kennismaken met dit leermiddel? Op vrijdag 10 november bieden we een training voor werkproces P4-K1-W3 Financiële administratie processen. Daarin zal zeker ook aandacht besteed worden aan deze nieuwe module Coderen 2. Meld je direct aan via deze link: Aanbod trainingen: Stichting Praktijkleren