Ontwerpen van lesperiodes- of jaren? Gebruik de voorbeeldcurricula van Business Services!

Ben je aan het puzzelen voor een volgende lesperiode of volgend schooljaar? En weet je niet waar je het beste kan beginnen? Bekijk dan onze voorbeeldcurricula en gebruik dit als uitgangspunt! 

 

Voorbeeldcurricula 

Per profiel van het kwalificatiedossier Business Services, is een voorbeeldcurriculum gebouwd. Hierin zijn stages, examens en diverse leermiddelen opgenomen. Je vindt hierin een overzicht van taak- en beroepsmodules die je goed kunt clusteren en voorbeelden van andere beroepsgerichte leermiddelen. Bijvoorbeeld de challenges van New Business Essentials en virtuele oefenbedrijf Penned, zodat je de beroepspraktijk in huis haalt.  

 

Curriculum bouwen 

Met dit voorbeeldcurriculum ben je er nog niet: was het maar zo makkelijk! Een lesprogramma bouwen kost tijd en vraagt naast inhoudelijke ook onderwijskundige kennis. Naast de onderwijskundige visie van het roc, kijk je o.a. naar de doelgroep, beschikbare tijd en zorg je voor variatie in je aanbod van leermiddelen.  Het voorbeeldcurriculum is dus een startpunt, en geen document dat zonder aanpassingen ingezet kan worden. Wil je begeleiding van buitenaf in dit proces? Neem contact op met onze collega’s van de afdeling training en advies

 

Nieuwsgierig geworden?  
De voorbeeldcurricula staan op de pagina’s Docenteninformatie Business Services