Taakmodule Managementinformatie Business Services

De ‘Levert managementinformatie’ is een werkproces dat nieuw is ten opzichte van het oude Kwalificatiedossier. Veel docenten zijn zoekende.... Welke taken gaan we de student aanbieden, zodat de student deze vaardigheid goed ontwikkeld? In de taakmodule “managementinformatie 1’ vind je het antwoord!  

Inhoud van de taakmodule 
Als docent wil je dat de student heldere en duidelijke handvatten heeft, om het proces van ophalen en leveren van managementinformatie uit te voeren. Deze handvatten vindt de student in de volgende vijf stappen:

  1. Verhelderen: Hoe achterhaal ik welke informatie in de rapportage moet komen?  
  2. Verzamelen: Waar haal ik de juiste gegevens vandaan?  
  3. Ordenen: Hoe maak ik van de verzamelde gegevens bruikbare informatie in de vorm van tabellen en grafieken.  
  4. Interpreteren: Welke conclusies kan ik trekken uit de tabellen en grafieken?  
  5. Rapporteren: Hoe stel ik een rapport overzichtelijk en met de juiste conclusies op?  

Verder maakt de student tijdens de taakmodules kennis met nieuwe begrippen zoals KPI. Daarnaast zal de student oefenen met het opmaken van managementrapportages over o.a. ziekteverzuim, tevredenheidsonderzoek en omzetgegevens. Om te zorgen dat de student zich verder kan doorontwikkelen binnen het eigen vakgebied, wordt er nog per profiel een beroepsmodule ontwikkeld. Hierin gaan we verder in op vakspecifieke managementinformatie.

Voorbereiden op de module
Vaardigheden die in de taakmodules Tabellen en grafieken 2, Presentaties maken 1, Presentaties geven 1 worden behandeld zijn al een goede voorbereiding op deze module. Natuurlijk geldt dit ook voor de modules Tabellen en grafieken 1, informatie verstrekken 1 en Presenteren 1 van het Basisdeel.  

Wil je de taakmodule inzien? Of de docenteninformatie bekijken om meer te weten te komen over hoe je de module kunt inzetten? Via deze link (achter de inlog) kom je rechtstreeks bij de taakmodule uit. Veel plezier met ontdekken van deze nieuwe module!