Terugblik Docentendagen 14 en 28 maart

Docenten van ROC's uit het hele land - van Groningen en Friesland tot aan Zeeland en Limburg - waren 14 en 28 maart bij elkaar voor de Docentendagen. Op 14 maart stonden de Profielen 2 Allround Assistant Business Services, Profiel 3 Office & Management Support Specialist en Profiel 4 Business Administration & Control Specialist centraal. Op 28 maart waren Profiel 5 Legal, Insurance & HR Services Specialist en Profiel 6 Marketing & Communication Specialist aan de beurt. 


Ontmoeten, kennis delen en inspiratie opdoen

De docentendagen zijn hét moment om je onder te dompelen in de wereld van Business Services en tegelijk collega's uit heel het land te spreken.
Dit keer werden de plenaire sessies verzorgd door Jolanda ter Maten en Aarnoud van Nieuwenhuijze. Zij raakten met hun presentaties 'De rol van Nieuwe Technologie binnen Business Services' en 'De Ketting van motivatie' de actualiteit van elke docent.  


De connectie tussen onderwijs en bedrijfsleven

In de workshops werd er verder ingegaan op de connectie tussen het onderwijs en het bedrijfsleven. Zo namen op 14 maart docenten Mondriaan Henny Daly en Dilara Bulut hun collega's mee in hun motiverende didactiek bij het werken met Taakmodules. En liet Kiki Scholten van de Regelmeisjes zien hoe ongelooflijk FUN officemanagement kan zijn.
Ria Hoozemans en Jan Leeuwis toonden met hun geweldige project bij Noorderpoort aan hoe het bedrijfsleven op allerlei gebieden bij het onderwijs kan worden betrokken. Dat je MOS certificeringen via Stichting Praktijkleren kan laten lopen, vertelde Jelmer De Jonge van FITinIT. De directeur van Belastingadvies Groningen nam iedereen mee in de actualiteiten vanuit zijn werkgebied.  

 

Best practices, discussies en concrete tips

Op 28 maart hoorden docenten van Mark Overeem het laatste uit de wereld van HRM. In een andere zaal begeleidde Mariska Rouwendal een interessante discussie over wat een mbo-4 student nu wel of niet moet weten en kunnen m.b.t. marktonderzoek.
Hoe je Insurance kun implementeren beantwoordde Djoke Rispens. Jeroen Marcelis deelde de best practice van 'Nova College Business school en Scrum@school'. En Renate Blaas van het Johan Cruyff College liet zien hoe een flexibel student gericht curriculum ingericht kon worden! 


Hoe Stichting Praktijkleren ondersteunt

Op beide dagen vertelden onze collega's natuurlijk over actualiteiten voor de verschillende Profielen én overkoepelende thema's zoals New Business Essentials, Praktijkmeter, de Activiteitenmonitor voor Studenten en de bronnenbank.  

Uiteraard werd er ook nog gespeeddatet en was er tijd voor informele gesprekken in de pauzes.  Fantastisch om ons werkveld vanuit zoveel verschillende perspectieven te zien en te bespreken. Iedereen dank voor een geweldige uitwisseling van kennis en ervaring!