Beroepsmodules Ondernemer handel

Ons uitgangspunt bij de opzet van de beroepsmodules voor Ondernemer handel is dat de opleiding gevolgd wordt door studenten die;

 • Al een bedrijf hebben of een familiebedrijf willen overnemen.
 • Een bedrijf willen starten en al een idee hebben.
 • Twijfelen of ze een eigen onderneming willen starten of nog geen idee hebben

Omdat de uitgangspunten voor de studenten verschillend (kunnen) zijn, worden bij iedere kerntaak meerdere beroepsmodules gemaakt. Zo kan een individuele en passende keuze gemaakt worden, maar kan er, indien gewenst, ook vaker geoeffend worden. Voor kerntaak 1, 2 en 3 bieden wij per kertaak drie beroepsmodules aan met de volgende keuzemogelijkheden;

 1. Opdracht bij een bestaande onderneming. De student voert de opdrachten van de beroepsmodule bij zijn bpv-bedrijf of een bedrijf naar keuze uit. 
 2. Opdracht bij een gesimuleerd bedrijf. De student voert de opdrachten van de beroepsmodule uit voor één van onze simulatiebedrijven.
 3. Opdracht bij de eigen onderneming. De student voert de opdrachten van de beroepsmodule uit voor zijn eigen bedrijf.

In een beroepsmodule oefenen studenten alle werkprocessen van een kerntaak in samenhang. Per kentaak werken ze aan een specifiek onderdeel van hun onderneming.

 • Kerntaak 1 - het ondernemersconcept
 • Kerntaak 2 - het businessplanl
 • Kerntaak 3 - het operationele plan
 • Kerntaak 4 - een bijgesteld plan

  Bij de gesimuleerde beroepsmodules kan uit verschillende ondernemersconcepten gekozen worden. Voor kerntaak 1 wordt Leaves & Beans als bedrijf gebruikt. Het ondernemersconcept kan bijvoorbeeld gemaakt worden voor een franchise vestiging in een andere stad, voor overname van een webwinkel of voor uitbreiding van de B2B tak van Leaves & Beans. Ook bij kentaak 2 en 3 worden verschillende opties aangeboden.

   Wil je meer weten over de beroepsmodules voor Ondernemer handel of wil je feedback geven op de modules tijdens een klankbordsessie? Mail ons.