Welkom aan boord, laat studenten hun drijfveren en talenten ontdekken

Wil jij je studenten goed voorbereiden op het vinden van een geschikte stage- of werkplek? Laat ze dan met het leermiddel ‘Welkom aan boord’ kennismaken. Dit leermiddel, ontwikkeld met het bedrijfsleven, leert ze het belang van personal branding. Door middel van 3 praktische opdrachten ontdekken ze hun persoonlijk drijfveren (hun ‘Why’) en skills.

Stapsgewijs naar een goed LinkedIn-profiel
Een goed LinkedIn-profiel is essentieel bij het vinden van een stage- of werkplek. In Welkom aan Boord horen studenten van diverse LinkedIn-werknemers wat het belang is van persoonlijk profileren en netwerken. Ze worden vervolgens uitgedaagd om een goed profiel te maken. 

Om dit kunnen doen, doorlopen ze diverse subopdrachten. De eerste opdracht draait om hun kern: ‘Wat zijn mijn drijfveren?’ ‘Wat is mijn ‘Why’?
Vervolgens interviewen de studenten mensen in hun directe omgeving. Ze vragen hen welke talenten en vaardigheden (skills) ze bij de student zien. Deze input over hun 'personal brand' verwerken ze in een elevatorpitch. In de laatste opdracht updaten ze hun LinkedIn-profiel en breiden ze hun netwerk uit.

Naast deze praktische opdrachten doorlopen studenten binnen dit thema ook een aantal LinkedIn learnings over onderwerpen als het vinden van werk, het ontwikkelen van skills en het uitbreiden van hun netwerk. 

Wil je meer weten over New Business Essentials?
Nog niet helemaal bekend met dit leermiddel? Geen probleem, je leest er alles over op onze websitepagina New Business Essentials.