Stichting Praktijkleren header image

Het Academy Support Centre

Als jouw school is aangesloten bij Stichting Praktijkleren, krijg je niet alleen toegang tot onze praktijkgerichte leermiddelen en examens, maar ook toegang tot hét Academy Support Centre (ASC) in Nederland.

Als jouw school is aangesloten bij Stichting Praktijkleren, krijg je

niet alleen toegang tot onze praktijkgerichte leermiddelen en

examens, maar ook toegang tot hét Academy Support Centre (ASC)

in Nederland.

Aanbod ASC

Diplomavergelijking

De diplomavergelijking is een overzichtelijke matrix waarin de onderdelen van de inhoud van de ICT-diploma's in het mbo inhoudelijk vergeleken zijn met de bekende ICT-certificeringen. Zo weet je op welke onderdelen een mbo-diploma inhoudelijk verwant is met een particuliere certificeringslijn. Ook is diplomavergelijking handig bij werving en selectie van nieuwe medewerkers.

Lesmateriaal

Via onze partners zijn er zowel leermiddelen beschikbaar die voorbereiden op certificering als leermiddelen die aansluiten bij nieuwe innovaties en technologieën in het vakgebied. Voor mbo-studenten is het ook belangrijk om praktijkervaring op te doen. Daarom stellen veel partners hardware, software en licenties gratis of tegen zeer hoge kortingen ter beschikking.

Microsoft/Certiport

Alle roc’s die bij ons zijn aangesloten kunnen de komende jaren Microsoft-examens en de nieuwe generieke ICT-examens van Certiport aanvragen voor elke onderwijslocatie. Naast de Microsoft Office Specialist (MOS) biedt Stichting Praktijkleren ook de nieuwe Information Technology Specialist (ITS) en Microsoft Certified Fundamentals (MCF). 

Docententrainingen

Met onze Instructor Trainingen helpen we docenten hun kennis up-to-date te houden op het gebied van de ICT beroepspraktijk. In deze trainingen besteden we niet alleen aandacht aan de technische inhoud van een training maar ook aan de inpassing in het lesprogramma/curriculum. De docententrainingen worden in samenwerking met een partner georganiseerd. Nieuwsgierig? 

Actueel

Op de PraktijkHub vind je ons laatste ICT-nieuws zoals updates en ontwikkelingen over onze ICT-leermiddelen, examenproducten en informatie van onze partners aangesloten in het ASC.

Daarnaast vind je hier onze ICT-community: neem deel aan de discussies en kom in contact met collega-docenten.

Partners en samenwerkingsverbanden

Wil je meer weten?

Ben je als school aangesloten bij Stichting Praktijkleren, dan kun je automatisch gebruikmaken van het Academy Support Centre.

Nog niet aangesloten, maar wel geïnteresseerd?
Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.