Stichting Praktijkleren header image

Keuzedelen

Wij ontwikkelen samen met de scholen leermiddelen en examens voor keuzedelen.

Wij ontwikkelen samen met de scholen

leermiddelen en examens voor keuzedelen.

Leermiddelen

Wij ontwikkelen samen met de scholen leermiddelen voor keuzedelen. Hieronder vind je voor welke keuzedelen leermiddelen beschikbaar zijn. 

Klik op één van de keuzedelen en ontdek het leermiddelenaanbod. 

Examens

Wij ontwikkelen samen met de scholen examens voor keuzedelen. Inmiddels hebben wij voor 37 keuzedelen examens ontwikkeld die inzetbaar zijn in de opleidingen Zakelijke dienstverlening, ICT of Commercie én Veiligheid en vakmanschap niveau 2 en niveau 3. 

Benieuwd naar het complete aanbod? Klik op de button en bekijk per opleiding welke examens wij voor de keuzedelen aanbieden. 

Samenwerking met Stichting Consortium Beroepsonderwijs

Dankzij de samenwerking tussen Consortium Beroepsonderwijs en Stichting Praktijkleren is het nu mogelijk om tegen een gereduceerd tarief gebruik te maken van elkaars keuzedeelexamens. Wil je meer informatie? Klik op onderstaande button.

Publicatieoverzichten keuzedelen

Het bieden van actuele informatie en meegaan met de ontwikkelingen is een belangrijke doelstelling bij de ontwikkeling van onze exameninstrumenten. Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van leermiddelen en examens voor de keuzedelen. 

Regelmatig publiceren we nieuwe producten. Deze updates verzamelen we maandelijks per opleiding in de publicatieoverzichten. Klik op onderstaande button en bekijk de publicatieoverzichten van de keuzedelen. 

Veelgestelde vragen

Wij ontvangen regelmatig vragen over keuzedelen. De meest gestelde vragen hebben we voor je op een rij gezet. 

  • Kan ik zelf examens construeren voor keuzedelen?

    Ja, dat kan. Via de onderstaande links vind je het plan van aanpak als je zelf examens voor keuzedelen wil construeren.

    Dit plan van aanpak, uitgewerkt in een stappenplan met bijlagen, is het resultaat van het project Ontwikkeling werkwijze en examens voor keuzedelen mbo ICT van de btg ICT en Creatieve industrie en de MBO Raad in samenwerking met Stichting Praktijkleren, in het kader van professionalisering van examinering.

    Is dit antwoord nuttig? Ja / Nee

Staat jouw vraag hier niet tussen? Neem dan contact met ons op.