Stichting Praktijkleren header image

Projecten

Wij zijn continu bezig met innovatie en verbeteringen. Zo houden we hoogwaardige kwaliteit en blijven we aansluiten op de beroepspraktijk en de beleving van onze studenten.

Wij zijn continu bezig met innovatie en verbeteringen.

Zo houden we hoogwaardige kwaliteit en blijven we aansluiten

op de beroepspraktijk en de beleving van onze studenten.

Onze belangrijkste projecten

Business Services

Voor het nieuw kwalificatiedossier Business Services ontwikkelen wij samen met de scholen nieuwe leermiddelen en examenmaterialen: modulair, flexibel en hoogwaardige kwaliteit. Ons uitgangspunt is flexibel en maatwerk en dit realiseren wij door de leerstof in taak- en beroepsmodules aan te bieden. Dit is voor de docent een manier om voor student specifieke leerwegen uit te zetten. 

Digitaal Examineren

Wij gaan over op digitaal examineren. Gefaseerd, met als doel dat alle roc’s aangesloten zijn op digitaal examineren. Digitaal examineren maakt het mogelijk om plaats- en tijdsonafhankelijk te toetsen. Dit sluit veel beter aan bij de behoefte van gepersonaliseerd leren. Maar ons voornaamste doel van digitaal examineren is de werkdrukverlichting voor docenten.

FEnEX

Fieldlab is een initiatief in samenwerking met 10 roc’s met als doel innovatie op gebied van examinering. Fieldlab draait van maart tot en met juli en mogelijk langer. Blijf op de hoogte over de ontwikkelingen, onze ideeën en initiatieven. Om examinering niet uit het oog te verliezen en ook hierop te blijven vernieuwen, hebben wij het project Fieldlab FEnEX gestart. Wil je meer weten? 

Moduleren

De onderwijswereld en het gebruik van leermiddelen verandert. Op basis van wensen en ideeën van onze gebruikers hebben wij een meer flexibel en modulairopgebouwdleermiddelenportfolio ontwikkeld. Hiermee stel je voor jouw studenten een eigen unieke leerweg of lesprogramma samen op basis van jouw eigen onderwijsvisie. Zo ben je zeker van hybride, gepersonaliseerd en blended onderwijs.