Stichting Praktijkleren header image

Training & Advies

Training & Advies biedt voor individuele docenten, praktijkopleiders en opleidingsteam inspireerde trainingen en workshops. Zodat jij jouw deskundigheid als begeleider en beoordelaar kunt ontwikkelen.

Training & Advies biedt voor individuele docenten, praktijkopleiders

en opleidingsteam inspireerde trainingen en workshops. Zodat jij jouw

deskundigheid als begeleider en beoordelaar kunt ontwikkelen.

0

Verschillende trainingen

Wij bieden meer dan 40 verschillende soorten trainingen aan. 

0

Trainingen per jaar

Per jaar verzorgen wij ruim 100 leerzame trainingen.

0

Deelnemers training

Ruim 1.300 deelnemers volgen jaarlijks een training bij ons. 

Ons trainingsaanbod

Producttrainingen

We bieden producttrainingen over onze leermiddelen en examens. De inhoud van een leermiddel of examenvorm kent na de training geen geheimen meer voor jou en je krijgt een goed inzicht in de beste aanpak. Onze trainingen worden zowel op individuele inschrijving als via een inhousetraining verzorgd. Benieuwd naar ons actuele opleidingsaanbod?

Kennisbijeenkomsten

Naast onze producttrainingen, bieden we ook kennisbijeenkomsten, ookwel themabijeenkomsten genoemd. Dit zijn fysieke of online bijeenkomsten waarbij experts uit het vak hun kennis en ervaringen delen. Als docent heb je veel impact op de ontwikkeling van de student. Daarom is het belangrijk om je te blijven verdiepen in alle beroepsgerichte mogelijkheden voor studenten. Zodat zij een goede doorstroom hebben op de beroepspraktijk.

Masterclasses

Onze masterclasses zijn gericht op actuele beroepskennis: de actualiteit binnen de school halen. Een masterclass wordt verzorgd door een expert uit de beroepspraktijk. Het gaat over nieuwe ontwikkelingen binnen jouw vakgebied of opleiding. Ook bieden we masterclasses aan gericht op algemene vaardigheden zoals bijvoorbeeld digitale vaardigheden.

Maatwerk

Bij een inhousetraining wordt het programma afgestemd op de eigen situatie en doelen. We kunnen echter ook een maatwerktraining maken en verzorgen vanuit jouw specifieke vragen en context. Het voordeel is dat jouw doelstellingen en wensen nog meer centraal staan. Bijvoorbeeld combinaties van trainingsprogramma's of een training en consultancy. 

Redenen om een training te volgen bij Stichting Praktijkleren

Als je kiest voor Stichting Praktijkleren, dan kies je voor:

 • Trainingen en masterclasses die persoonlijk en praktijkgericht zijn. Met de kennis, inzichten en vaardigheden die je opdoet, kun je als docent of teamleider direct aan de slag; 
 • Trainingen en masterclasses die worden gegeven door ervaren trainers uit het onderwijs en de beroepspraktijk;  
 • Trainingen die door de gebruikers gemiddeld gewaardeerd worden met een ruime 7;
 • Netwerkmomenten met collega-docenten van andere scholen tijdens de trainingen en masterclasses, zodat jij gedachten kan uitwisselen met mededocenten of teamleiders. 

Onze trainers

Ons trainingen en masterclasses worden gegeven door ervaren trainers uit het onderwijs en de beroepspraktijk. Onze trainers zijn dan ook vaak betrokken bij de ontwikkeling van onze leermiddelen of exameninstrumenten.

De kenmerken van onze trainers op een rij:

 • Jarenlange ervaring: zij putten uit hun praktijkervaring en ondersteunen hiermee de theorie;
 • Brede kennis en inzicht: ze zijn gespecialiseerd of werkzaam in het vakgebied;
 • Praktijkgericht: het programma en de docent bieden direct een toegevoegde waarde voor jou en jouw organisatie.

Veelgestelde vragen

Wij ontvangen regelmatig vragen van docenten die onze trainingen volgen. De meest gestelde vragen hebben we voor je op een rij gezet. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

 • Welke kosten zijn er verbonden aan trainingen?

  De kosten voor deelname zijn per training verschillend. Het is afhankleijk van het onderwerp, de trainer en de locatie. Wil je weten wat de kosten zijn van een specifieke training? En staan deze niet gespecificeerd? Neem gerust contact met ons op.

  Is dit antwoord nuttig? Ja / Nee

 • Zijn jullie trainingen erkend door het lerarenregister?

  Onze trainingen bieden praktische handvatten, vaardigheden en inhoudelijke kennis om onderwijs op school optimaal vorm te geven en te stimuleren. Onze trainingen zijn erkende opleidingen en gevalideerd door het lerarenregister.

  Is dit antwoord nuttig? Ja / Nee

 • Krijg ik na afloop van het volgen van een training een diploma?

  Jazeker. Na het volgen van onze trainingen of masterclass ontvang je een bewijs van deelname. 

  Is dit antwoord nuttig? Ja / Nee

 • Is de locatie goed met OV te bereiken?

  Onze locatie zit op enkele minuten lopen van station Amersfoort-Schothorst.

  Is dit antwoord nuttig? Ja / Nee

 • Waar worden de trainingen georganiseerd?

  Gedurende Corona vonden onze trainingen en masterclasses voornamelijk online plaats. Maar nu we langzaam weer naar het ‘normaal’ teruggaan zien we de behoefte weer groien aan fysieke bijeenkomsten. We geven fysieke trainingen op ons hoofdkantoor in Amersfoort. En wij verzorgen ook op locatie bij de scholen (inhouse) trainingen en masterclasses bij een minimaal 12 deelnemers. 

  Is dit antwoord nuttig? Ja / Nee

Staat jouw vraag hier niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Wil je meer weten?

Heb je interesse in een van onze trainingen of wil je meer weten over een specifieke training?