Stichting Praktijkleren header image

Medewerker Evenementenorganisatie

Voor het nieuwe KD Medewerker Evenementenorganisatie ontwikkelen wij praktijkexamens en leermiddelen, samen met docenten en het werkveld.

Voor het nieuwe KD Medewerker Evenementenorganisatie

ontwikkelen wij praktijkexamens en leermiddelen,

samen met docenten en het werkveld.

Maak kennis met de evenementenbranche

Heb jij organisatietalent en vind je de evenementenbranche interessant? Kies dan voor de creatieve opleiding Medewerker Evenementenorganisatie!

Als medewerker evenementenorganisatie leer je alles over het organiseren van evenementen, zoals beurzen, wedstrijden, festivals, enzovoorts. Je leert skills die je zowel in de vrijetijdssector als in andere sectoren kunt inzetten: van het opstellen van communicatieplannen tot het plannen van personeel, draaiboeken maken en budgetten bewaken.

Klaar met de opleiding? Dan kun je aan de slag bij marketing-, communicatie- of salesafdelingen van grote bedrijven. Maar ook bij evenementenbureaus, congrescentra, horecabedrijven, theaters en noem maar op. 

Het profiel: Medewerker Evenementenorganisatie

Het KD Evenementenorganisatie bestaat op dit moment uit één profiel: Medewerker Evenementenorganisatie. Irene Weide is de relatiemanager voor het KD Evenementenorganisatie. Wij stellen haar kort aan je voor.

Irene werkt ruim 6 jaar bij Stichting Praktijkleren en sinds augustus 2021 in deze functie. Haar speerpunten voor de komende periode:

 • De juiste personen vanuit de scholen, het werkveld en de interne organisatie van SPL aan elkaar koppelen;
 • Het onderzoeken van de mogelijkheden om roc's te ontlasten op het gebied van software en certificaten;
 • Het aanbieden van relevante trainingen.

 

Ons aanbod

Examenoverzicht

Het Kwalificatiedossier Evenementenorganisatie bestaat uit vier kerntaken. Voor elke kerntaak wordt een praktijkexamen ontwikkeld. Daarnaast wordt er een vaardigheidsexamen Engels ontwikkeld voor dit KD. Het (concept) examenoverzicht staat online. In dit overzicht lees je welke examens wij gaan ontwikkelen voor dit nieuwe kwalificatiedossier.

Praktijkexamens

Wij ontwikkelen een Proeve van Bekwaamheid, portfolio-examens en één gesimuleerd examen(project). Als roc kies je welke vorm van praktijkexamen je inzet. Een (side)evenement, festival, congres, productpresentatie online of offline organiseren? Onze praktijkexamens zijn in alle evenementencontexten inzetbaar en geven tegelijkertijd kaders en richting. 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en onze ontwikkelingen op het gebied van leermiddelen, examens en ons trainingsaanbod?

Schrijf je dan in voor onze Evenementenorganisatie nieuwsbrief. Deze verschijnt minimaal één keer per twee maanden.

Op de agenda

Wij houden regelmatig bijeenkomsten, zowel fysiek als online. Vaak is dit ook een mooie gelegenheid om met collega-docenten te sparren.

Daarnaast geven we (product)trainingen en masterclasses. Onze trainingen zijn erop gericht om ervoor te zorgen dat jullie docenten goed voorbereid zijn op de inhoud van onze leermiddelen en examens. Zodat jij het ultieme resultaat behaalt uit onze leerproducten en examens. Onze masterclasses zijn veel meer gericht op actuele beroepskennis: de actualiteit binnen de school halen. Deze worden verzorgd door een expert uit het vakgebied. 

Neem snel een kijkje in ons actuele aanbod. Dit aanbod wordt regelmatig aangevuld. Zien we jou ook?

Veelgestelde vragen

We hebben de belangrijkste vragen over onze ontwikkelingen op het gebied van Evenementenorganisatie voor je op een rij gezet. 

 • Ik ben docent en wil graag meedenken over de inhoud van de leermiddelen en examens. Wat kan ik doen?

  Neem contact op met Irene Weide, i.weide@stichtingpraktijkleren.nl en we bespreken de mogelijkheden. 

  Is dit antwoord nuttig? Ja / Nee

 • Welke leermiddelen worden gemaakt voor dit nieuwe KD?

  Op dit moment inventariseren wij waar behoefte aan is. In maart 2022 publiceren we een leermiddelenoverzicht. Hierin staat over welke onderwerpen we leermiddelen gaan maken en wat de planning is.

  Is dit antwoord nuttig? Ja / Nee

 • Welk examens worden gemaakt voor dit nieuwe KD?

  Het examenoverzicht staat op deze pagina.

  Is dit antwoord nuttig? Ja / Nee

 • Waar vind ik meer informatie over de planning van de nieuwe examens?

  De planning staat op deze pagina.

  Is dit antwoord nuttig? Ja / Nee

Staat jouw vraag hier niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Wil je meer weten?

Wil je meer weten over de leermiddelen en examens van Evenementenorganisatie?