Stichting Praktijkleren header image

Medewerker ICT support

De belangrijkste taken van de Medewerker ICT support:

  • installeren en onderhouden van hardware, software en netwerkonderdelen
  • mobiele apparaten gebruiksklaar maken
  • meldingen afhandelen en registreren

Leermiddelen
Voor de opleiding Medewerker ICT support biedt Stichting Praktijkleren modern en actueel lesmateriaal via ons platform voor leermiddelen: Praktijkhub. Het betreft praktijkmodules, praktijkcases, simulaties en beroepsprojecten. Al ons materiaal wordt niet alleen door ontwikkelaars van Stichting Praktijkleren geschreven, ook docenten kunnen lesmateriaal delen op dit platform. Daarnaast stellen we content ter beschikking via ons Academy Support Centre.

Ook bieden we materiaal van derden aan, vanuit de licentie of tegen hoge kortingen. Denk hierbij aan LinkedIn Learning.

Al ons materiaal is gerelateerd aan de inhoud van de kwalificatiedossiers. Met dit materiaal bieden we docenten de mogelijkheid om een actuele leerroute samen te stellen.

Examens
De examens voor het kwalificatiedossier van ICT support zijn praktijkexamens die zowel in de beroepspraktijk als in een gesimuleerde omgeving op school kunnen worden afgenomen. Het praktijkexamen bestaat uit een document ‘Examenafspraken’ en een document ‘Referentieopdrachten’. In de examenafspraken is een contextloze examenopdracht beschreven. In het document referentieopdrachten zijn voorbeelden van opdrachten en kaders gegeven die een indicatie geven van de omvang en complexiteit van de examenopdracht.

Met optie 1 wordt het examen afgenomen in de beroepspraktijk. Het bedrijf levert een opdracht aan waarmee de opdracht uit het praktijkexamen kan worden uitgevoerd. Wanneer er gekozen wordt voor een gesimuleerde omgeving, heeft de opleiding de mogelijkheid om zelf een opdracht te construeren bij het contextloze examen (optie 2) of een opdracht van Stichting Praktijkleren in te zetten (optie 3). 

Wil je meer weten?

Heb je een vraag over de opleiding Medewerker ICT support of wil je direct starten?