Stichting Praktijkleren header image

Assistant Business Services

Tijdens de opleiding Assistant Business Services leer je ondersteunende werkzaamheden uit te voeren. De assistent voert ondersteunende werkzaamheden uit, daarbij gaat het om eenvoudige taken.

  • Hij/zij verzorgt zakelijke correspondentie en verwerkt standaard gegevens binnen de zakelijke dienstverlening.
  • Je ontvangt klanten en handelt het bezoek correct af, daarnaast assisteer je bij de uitvoering van diverse activiteiten zoals het reserveren en klaarmaken van ruimtes.
  • Je houdt de voorraad bij en controleert of er voldoende voorraad aanwezig is.
  • Bestellingen worden ontvangen en correct verwerkt.

Leermiddelen
Voor de opleiding Assistant Business Services biedt Stichting Praktijkleren modern en actueel lesmateriaal via onze website achter log-in. Het betreft praktijkmodules, praktijkcases, simulaties en beroepsprojecten. Al ons materiaal wordt niet alleen door ontwikkelaars van Stichting Praktijkleren geschreven, ook docenten kunnen lesmateriaal delen op dit platform.

Al ons materiaal is gerelateerd aan de inhoud van de kwalificatiedossiers. Met dit materiaal bieden we docenten de mogelijkheid om een actuele leerroute samen te stellen.

Examens
De examens voor de opleiding Assitant Business Services zijn praktijkexamens die zowel in de beroepspraktijk als in een gesimuleerde omgeving op school kunnen worden afgenomen. Het praktijkexamen bestaat uit een document ‘Examenafspraken’ en een document ‘Referentieopdrachten’. In de examenafspraken is een contextloze examenopdracht beschreven. In het document referentieopdrachten zijn voorbeelden van opdrachten en kaders gegeven die een indicatie geven van de omvang en complexiteit van de examenopdracht.

Met optie 1 wordt het examen afgenomen in de beroepspraktijk. Het bedrijf levert een opdracht aan waarmee de opdracht uit het praktijkexamen kan worden uitgevoerd. Wanneer er gekozen wordt voor een gesimuleerde omgeving, heeft de opleiding de mogelijkheid om zelf een opdracht te construeren bij het contextloze examen (optie 2) of een opdracht van Stichting Praktijkleren in te zetten (optie 3). 

Wil je meer weten?

Heb je een vraag over de opleiding Assitant Business Support of wil je direct starten?