Stichting Praktijkleren header image

Docentendag Niveau 2

Woensdag 1 februari 2023 is het zover: De Docentendag Niveau 2 vindt plaats. Wil jij erbij zijn? Lees snel verder!

Woensdag 1 februari 2023 is het zover:

De Docentendag Niveau 2 vindt plaats.

Wil jij erbij zijn? Lees snel verder!

De Docentendag Niveau 2

De Docentendag Niveau 2 gaat eindelijk weer plaatsvinden! En wat is het fijn dat we dit weer kunnen organiseren. We ontmoeten elkaar weer fysiek, we inspireren elkaar en delen onze ervaringen over de ontwikkeling in het vakgebied.

In grote lijnen het netwerkevent:

1. Een plenaire sessie door key-note spreker Ronald Hünneman: is de jeugd door corona veranderd, herkennen we het gedrag en hoe reageren we op ongepast gedrag?
  2. Drie presentatierondes met verschillende presentaties waaruit je kunt kiezen. Scrol naar beneden voor de presentatierondes.
  3. Ontmoet collega's en stel al je vragen.
  4. Een heerlijke lunch en na afloop een hapje en drankje.

"De Docentendag is de uitgelezen kans om je weer helemaal onder te dompelen in de wereld van Niveau 2. Samen met andere vakgenoten. Een mooie vliegende start van het nieuwe schooljaar. Ik hoop jullie dan ook allemaal te mogen verwelkomen." - Egbert Westra

Het Programma

Een inspirerend programma voor ieder wat wils. De dag staat in teken van verbinden en inspireren.

Het programma in hoofdlijnen
Op woensdag 1 februari 2023 vindt de Docentendag Niveau 2 plaats. De inloop is om 09:00 uur en om 09:25 uur sharp starten we met het programma. We starten plenair met niemand minder dan Ronald Hünneman en gaan daarna in presentatierondes. Ronald Hünneman is een bekend spreker en filosoof.

Het netwerkevent duurt de hele dag inclusief lunch. We eindigen de dag met een hapje en drankje. Dit zal rond 16.00 uur zijn.

Eigen bijdrage

Om de docentendag toegankelijk te maken voor iedereen, vragen wij een bijdrage.

Met deze bijdrage kunnen wij deze docentendag mogelijk maken voor alle docenten, opleidings- en teammanagers van alle roc's die geïnteresseerd zijn in de ontwikkelingen van Niveau 2. De bijdrage is van € 90,00 per persoon.

Zien wij jou ook 1 februari 2023?

8 inspirerende presentaties

PenNed

Levensechte virtuele oefenbedrijven

Wil je weten wat een virtueel oefenbedrijf is? En waar je deze voor in kunt zetten? Wat de succesfactoren zijn en hoe het voorbereidingstraject eruit ziet? Tijdens deze presentatie kom je alles te weten.

Arianne Schekkerman, Coördinator PenNed

Ervaring Horizon College

Ervaring met de opdrachtenbank BO2

Hoe bied je opdrachten aan en hoe laat je de studenten de opdrachten maken en presenteren? Kom luisteren naar de ervaringen van Horizon College.

Michel Botman, Ontwikkelaar Stichting Praktijkleren
Lilian Tan, Ontwikkelaar Stichting Praktijkleren

Examens ABS

Examenprojecten ABS services zijn klaar

Wil je meer weten over de nieuwe examenprojecten Assistant Business Services? Hoe de opzet ervan is en welke varianten er zijn? Tijdens deze presentatie word je erover bijgepraat.

Annemarieke Lindemulder, Constructeur Stichting Praktijkleren
Niels Tiedink, Constructeur Stichting Praktijkleren

Het examenportfolio

Een nieuwe manier van examineren

Aan welke eisen moet een examenportfolio voldoen? Wat zijn de kaders en wat is het verificatiegesprek? Je komt het allemaal te weten in deze presentatie.

Linda MacDuff, Kernconstructeur Stichting Praktijkleren

Doorstroomexamens

Doorstroomexamens Niveau 2 naar Niveau 3 & 4

Wat moeten de studenten examineren om van niveau 2 naar niveau 3 of niveau 4 te gaan? Wat betekent dit voor de leermiddelen? In deze presentatie kom je er meer over te weten.

Aletta Buiskool & Marrit Buiskool

Didactiek

Werken met de leermiddelen Niveau 2

Hoe bereik je dat de student gemotiviteerd aan de slag gaat? In deze presentatie delen we ditactische tip en wisselen we ervaringen uit over hoe je de leermiddelen het beste kunt inzetten om jou studenten te stimuleren. Praat je ook mee?

Marrit Bos, Kernontwikkelaar Stichting Praktijkleren
Egbert Westra, Teamleider Niveau 2 Stichting Praktijkleren

Proeve van Bekwaamheid

Examineren in de beroepspraktijk

Hoe organiseer je het examineren in de beroepspraktijk? En hoe borg je de kwaliteit hiervan? In deze presentatie hoor je het allemaal.

Marijke Kanters, Coördinator Training & Advies

Curriculum opbouw

Met de leermiddelen en examens van Niveau 2

Hoe bouw je een curriculum op met de verschillende leermiddelen en hoe sluit het aan bij de onderwijsvisie van jouw school? In deze presentatie hoor je er alles over.

Marrit Bos, Kernontwikkelaar Stichting Praktijkleren
Egbert Westra, Teamleider Stichting Praktijkleren

• Datum: woensdag 1 februari 2023.
  • Inloop vanaf 09.00 uur, start programma 09.25 uur.
  • Inclusief lunch. Borrel en hapjes: vanaf 16.00 uur.
  • Adres: Vergader- en congrescentrum De Schakel, Oranjelaan 10, 3862 CX Nijkerk. Routebeschrijving Google Maps​​​​​

Parkeergelegenheid
Op het terrein van De Schakel kun je (beperkt) gratis parkeren. Vrij parkeren kan bij het NS-station P+R. Je kunt ook gebruik maken van betaald parkeren in parkeergarage Oosterpoort, Vetkamp1, 3862 JM Nijkerk. De parkeergarage ligt op 2 minuten lopen van De Schakel.

Openbaar Vervoer
Het congrescentrum is goed bereikbaar per openbaar vervoer en is rechtstreeks te bereiken vanaf intercitystations Amersfoort, Utrecht en Zwolle. (Station Nijkerk ligt op 200 meter afstand van De Schakel).

Goed om te weten!

Houd rekening met het volgende:

• Aanmelden voor deze Docentendag is verplicht en kan tot en met woensdag 25 januari 2023;
  • De eigen bijdrage voor dit event is € 90,00 per persoon;
  • Afmelden is mogelijk t/m donderdag 26 januari 2023. Indien er niet tijdig is afgemeld, zijn wij helaas genoodzaakt om de eigen bijdrage in rekening te brengen.

Heb je vragen of opmerkingen?

Heb je naar aanleiding van deze informatie toch nog vragen? Of wil je meer informatie?

Neem dan gerust contact met ons op. Wij beantwoorden graag al je vragen.