08.11.2016

Maak kennis met de Micro:bit: de minicomputer waarmee leren programmeren écht leuk wordt!
Over de Micro:bit
De Micro:bit is een minicomputer waarmee leren programmeren wel heel erg leuk wordt. IT Randsteden uit Amersfoort, dat voor ons regelmatig trainingen verzorgt, heeft de Micro:bit naar Nederland gehaald. Nederland behoort samen met IJsland tot de eerste landen buiten Engeland waar de Micro:bit wordt geïntroduceerd.
Micro:bit Challenge

IT Randsteden is een partner voor de Micro:bit Educational Foundation in Nederland en verzorgt vanaf de lancering trainingen voor leerkrachten zodat zij de Micro:bit meteen kunnen opnemen in hun lessen. En om de lessen nog uitdagender te maken, wordt de Micro:bit Challenge georganiseerd. Iedereen ontvangt tien challenges die in tien weken tijd moeten worden uitgevoerd.
Maak kennis met de Micro:bit
Bezoek de Landelijke Docentendag ICT op 8 december 2016 en volg de workshop waarin u kort kennismaakt met de Mircro:bit.
In 2017 organiseren we een training Micro:bit van een dagdeel. Aan het eind van de training krijgt de deelnemer een Micro:bit-kit mee met daarin tien Micro:bits, lesplannen en informatiebronnen die het lesgeven met de Micro:bit ondersteunen.
NB: wanneer u zich tijdens de docentendag ICT inschrijft voor de training, krijgt u direct al een Micro:bit mee naar huis!
Klik op de link voor het persbericht van IT Randsteden over Micro:bit.