Actueel

Geen nieuws in deze lijst:

Meer...

Maak kennis met AmeRijck voor het vmbo

AmeRijck is gebaseerd op de meest recente syllabus Economie & Ondernemen en wordt regelmatig geactualiseerd. De vier modulen bevatten een complete set aan gevarieerde, contextrijke, praktische opdrachten. Deze zijn volledig dekkend voor Economie & Ondernemen voor basis- en kaderberoepsgerichte leerweg en zijn ook te gebruiken als keuzevakken bij de andere profielen. 

Veel van deze praktijkopdrachten kunnen zelfstandig worden uitgevoerd en worden automatisch beoordeeld of er is een nakijkmodel voor de docent beschikbaar. Iedere module neemt ongeveer 50 klokuren in beslag; vier modulen tezamen dus ongeveer 200 klokuren. AmeRijck bevat verder minitoetsen en afsluitende toetsen die ook volledig digitaal zijn af te nemen.

AmeRijck in het kort

U kunt AmeRijck ook combineren met andere methodes. Veel scholen in het mbo maken ook gebruik van de leermiddelen van Stichting Praktijkleren.

Wat kost AmeRijck?

Kosten AmeRijck voor de schooljaren 2020-2022.

De drie modulen Secretarieel, Administratie en Logistiek kosten € 12,50 per module en gezamenlijk € 29,95.
De module Commercie kost € 9,-.
De vier modulen tezamen kosten € 37,50.
De licentie geldt voor twee schooljaren.

Heeft u nog vragen over AmeRijck? Bel 033 470 99 30 of mail vmbo@stichtingpraktijkleren.nl of bekijk de folderAmeRijck: de digitale opdrachtenbank waarmee je leert door te doen.
Vermeld bij uw aanvraag a.u.b. uw naam en het adres van de school.

Wilt u AmeRijck direct aanvragen?
Vul hier het aanmeldformulier in, stuur uw leerlinglijsten door naar vmbo@stichtingpraktijkleren.nl en uw leerlingen kunnen snel aan de slag!

AmeRijck eerst gratis uitproberen? Vraag hier zonder verdere verplichtingen, een gratis demoaccount aan.

Docenten en leerlingen over AmeRijck

Ongeveer 1.500 vmbo-leerlingen E&O werken inmiddels met AmeRijck. Een paar reacties van docenten en leerlingen: ‘Mijn leerlingen werken met veel plezier en heel zelfstandig met AmeRijck. Ik houd nu veel meer tijd over voor de begeleiding!’ ‘Mooi materiaal om mee te werken. Na een paar minuten uitleg kunnen leerlingen zelf aan de slag.’ ‘Ik dacht dat AmeRijck écht bestond; het ziet er allemaal zo echt uit!’ ‘Ik onthoud de theorie nu veel beter, omdat ik er in AmeRijck mee geoefend heb.’

De kennismakingsmodule voor Praktische Profieloriëntatie

Met de kennismakingsmodule AmeRijck biedt u uw leerlingen tijdens de Praktische profieloriëntatie (PPO) een beroepsgerichte simulatieomgeving waarbij zij werken aan praktijkopdrachten vanuit het profiel Economie & Ondernemen.

Een voorproefje

Nieuwsgierig?
Iedere vmbo-school kan bij aanschaf van één of meerder profielmodulen gratis onze kennismakingsmodule gebruiken! 

Wilt u de kennismakingsmodule apart aanschaffen? Dan rekenen we € 5,- per leerling. Vul hier het aanvraagformulier in voor de kennismakingsmodule.

Hoe werken wij samen met het vmbo?

Wij zijn ontstaan op initiatief van de roc's. Samen met docenten ontwikkelen we les- en examenmateriaal dat aansluit op de beroepspraktijk; daarnaast kunnen scholen bij ons terecht voor trainingen en advies. Op verzoek van een aantal scholen hebben we met vmbo-docenten praktijkgericht lesmateriaal ontwikkeld voor het vmbo. We doen dit op niet-commerciële basis en hebben geen winstoogmerk.