Hoe werken wij samen met het vmbo?

Stichting Praktijkleren maakt praktijkgerichte leermiddelen voor de Zakelijke dienstverlening, ICT en Commercie van het mbo. De vmbo-scholen en de roc's hebben ons gevraagd om te helpen de aansluiting vmbo-mbo in de economische sector te verbeteren. Daarom hebben we samen met vmbo-docenten praktijkgericht lesmateriaal ontwikkeld voor drie modulen van het profiel Economie en ondernemen: Administratie, Logistiek en Secretarieel. Geen theoretische methodes, maar materiaal waarbij leerlingen leren door te doen.

AmeRijck

"Mooi materiaal om mee te werken, na een paar minuten uitleg kunnen leerlingen zelf aan de slag." "Ik dacht dat AmeRijck écht bestond; het ziet er allemaal zo echt uit!" Zie hier enkele van de positieve reacties van docenten en leerlingen die werken met de simulatie AmeRijck: praktijkopdrachten voor de profielmodulen Secretarieel, Administratie en Logistiek. Ruim 700 vmbo-leerlingen E&O werken inmiddels met AmeRijck.

Hoe zet u AmeRijck in?

AmeRijck is gebaseerd op de syllabus Economie & Ondernemen 2017-2018. Het materiaal is geschikt voor kader- en basisleerlingen. U kunt AmeRijck combineren met methodes die u al gebruikt; bij Secretarieel kunt u ook zonder methode werken. Iedere module neemt ongeveer 30 klokuren in beslag, als u drie modulen afneemt is dit ongeveer 90 klokuren. Een groot aantal opdrachten wordt automatisch beoordeeld, daardoor kunt u meer tijd besteden aan de begeleiding van de individuele leerling. De opdrachten zijn chronologisch. U kunt ook losse opdrachten gebruiken. Iedere module wordt afgesloten met een eindopdracht. Informatie voor docenten staat bij de opdrachten.

De praktijkopdrachten zijn ook als keuzevakken te gebruiken bij andere opleidingen om leerlingen kennis te laten maken met de economisch-administratieve wereld. Ze bereiden voor op vervolgopleidingen in het mbo. Bekijk de teaser voor een eerste kennismaking.

Voorbeelden van opdrachten in AmeRijck

 Voorbeelden van opdrachten in AmeRijck voor de profielen Administratie, Secretarieel en Logistiek. Klik op het plaatje voor een groter voorbeeld.

Kosten Amerijck

Ook u kunt uw leerlingen met AmeRijck laten werken. Met ingang van schooljaar 2018-2019 bedragen de kosten € 12,50 per module en € 29,95 voor drie modulen. Voor dat bedrag kunnen u en uw leerlingen gedurende twee schooljaren gebruik maken van AmeRijck. Eerst eens uitproberen? Vraag dan een tijdelijk kosteloos proefaccount aan.

Neem voor de mogelijkheden contact op met Wijnand Kieft, coördinator Doorlopende leerlijnen, te bereiken via tel. 033 470 99 30 of 06 48 67 77 34.

Veelgestelde vragen

Meer informatie

Voor meer informatie over onze vmbo-leermiddelen, de mogelijkheid om ze te bekijken, regiomiddagen en andere vragen kunt u terecht bij Wijnand Kieft, coördinator Doorlopende leerlijnen, te bereiken via vmbo@stichtingpraktijkleren.nl, tel 033 470 99 30 of 06 48 67 77 34.

Of bekijk onze vernieuwde folder:
Aan de slag met AmeRijck

Bekijk onze films

Bekijk de Teaser vmbo voor een kort introductiefilmpje over ons vmbo-materiaal.
Meer weten over Praktijkleren? Bekijk de Film over Praktijkleren.

Poster doorlopende leerlijnen

Om u voor te bereiden op de aansluiting van vmbo-mbo hebben we een poster ontwikkeld waarop de doorlopende leerlijnen van het profiel Economie en ondernemen naar mbo-opleidingen is weergegeven. Deze vindt u hier.