Coderen, een essentieel onderdeel

Coderen lijkt misschien door alle automatisering passé. Maar juist door te coderen ontwikkelen studenten inzicht in boekhoudkundige processen. Dit inzicht is essentieel bij het controleren van de boekhouding.

In het leermiddelaanbod van P4-K1-W3 Financieel administratieve taken vind je de modules Coderen 1 en 2. In deze modules oefenen de studenten met het boeken in dagboeken; een essentieel onderdeel voor de opleiding P4.

In de taakmodule Coderen 1 werken de studenten met verschillende dagboeken in de de compacte boekhouding in Excel van Garage Westervoort. Ze maken daarbij gebruik van stempels.Tijdens het boekingsproces worden zij zich bewust van het effect op diverse overzichten in de boekhouding. 

In de taakmodule Coderen 2 werken studenten in Exact Online. In deze module zijn veel nieuwe ontwikkelingen meegenomen die je in de voorloper Tichelaar Dagboeken niet tegenkomt. Bovendien is in Coderen 2 aandacht voor het memoriaal. In Coderen 2 voerren studenten handmatig in in Exact Online, verwerken ze gescande facturen en importeren ze bankafschriften. Ze kunnen daarbij aangeven welke boekingen automatisch geboekt mogen worden en welke niet.

Deze twee nieuwe modules bieden ook een goede voorbereiding voor periodeafsluiting. De studenten leren naast het controleren van boekingen hoe ze correcties in het memoriaal boeken. Plan daarom de taakmodules Coderen 1 en Coderen 2 in het curriculum, voorafgaand aan het werkproces P4-K1-W4 Periodeafsluiting en belastingaangifte.

Wil je nog meer weten over Coderen 1 en 2 én de andere leermiddelen P4-K1-W3: Financieel administratieve taken?
Op woensdag 10 april bieden wij een training aan.