Feedback docent essentieel bij nieuwe beroepsmodule Managementinformatie bij Zeef&Zo

In de beroepsmodule Managementinformatie moeten studenten hun bevindingen uitleggen en toelichten. Dit betekent dat naast kennis van Excel, bedrijfsadministratie en bedrijfseconomie andere vaardigheden worden verwacht. Hiervoor is een goede training nodig.

'Managementinformatie bij Zeef&Zo' is de titel van de nieuwe beroepsmodule waarmee studenten zich kunnen voorbereiden op de examens P4-K1-W1 en W2 Managementinformatie en Verbetervoorstellen. Het bedrijf Zeef&Zo verkoopt keukenartikelen. In dezelfde context zijn ook de bijbehorende examenprojecten ontwikkeld.

Het leermiddel past aan het einde van het curriculum van Business Administration & Control Specialist en moet uiteraard goed voorbereid worden met de taakmodules van de werkprocessen P4-K1-W1/W2. De studenten maken tabellen en grafieken met geëxporteerde gegevens uit EOL. Ook berekenen ze bekende en minder bekende financiële KPI’s. Deze input verwerken ze in Managementinformatie en Verbetervoorstellen.

In het leermiddel staan voorbeelduitwerkingen. Maar het kan dat de student hiervan afwijkt. Zeker wat betreft de conclusies en toelichtingen die ze moeten schrijven. Het is belangrijk dat op de uitwerkingen van de student gerichte feedback wordt gegeven. De docent zal dit in zijn lessen moeten organiseren. Dat vraagt van de docent wellicht andere vaardigheden dan in de meeste leermiddelen bij financiële beroepen. Daarom zijn in dit leermiddel tips over het geven van feedback opgenomen.

Het is verstandig om de nieuwe beroepsmodule Managementinformatie bij Zeef&Zo vooraf te bekijken en dan te bedenken hoe je als docent de feedback in de les wil geven. Klassikale momenten kunnen hiervoor zeker waardevol zijn.