Gebruik jij de beroepsmodule Bewindvoerderskantoor Barends al?

Ken je de beroepsmodule Bewindvoerderskantoor Barends al? Het is een van modules voor de opleiding Legal, Insurance & HR Services Specialist, waarmee studenten leren om vaardigheden toe te passen in een specifieke beroepscontext. Daarmee bereiden ze zich voor op de beroepspraktijk. 

Wat leert de student bij Barends?
Bij deze beroepsmodule gaat de student aan de slag bij Bewindvoerderskantoor Barends. Hij zet diverse vaardigheden afwisselend in, zoals het beantwoorden van klantvragen, toepassen van wet- en regelgeving, invullen van standaarddocumenten en werken met een klantdossier. 

Hoe ziet de beroepsmodule eruit? 
De student werkt als assistent-bewindvoerder. De opdrachten zijn geschreven alsof de student echt op een bewindvoerderskantoor werkt. Ze worden verstrekt door de bewindvoerder, die zijn opdrachten in de vorm van e-mails aan de student stuurt. De student wordt meegenomen in een nieuw aan te maken dossier van klanten en in het opstellen van een concept-budgetplan. Ook moet hij standaardformulieren invullen voor een kwijtscheldingsverzoek. Daarnaast maakt de student een folder waarin onder andere de werkzaamheden van het bewindvoerderskantoor overzichtelijk worden weergegeven.  

Realistische situaties 
Het gaat om realistische en op de praktijk gebaseerde situaties, waarbij de student oefent met vaardigheden die belangrijk zijn voor de specifieke beroepscontext van bewindvoering. De student werkt circa 14 klokuren aan de opdrachten.  

Nieuwsgierig geworden?