Gebruik jij deze beroepsmodules al voor profiel 5?

Beroepsmodules HR afdeling FrisFruit en Gemeente Schor en Zee 

Voor studenten van de opleiding Legal, Insurance & HR Services Specialist (niveau 4) hebben we diverse taakmodules en beroepsmodules ontwikkeld. Zo kan je studenten goed voorbereiden op de beroepspraktijk. Ken je de beroepsmodules HR afdeling FrisFruit en Gemeente Schor en Zee al? In dit artikel vertellen we er meer over.  

Wat leert de student in de beroepsmodules? 
Aan de hand van een beroepsmodule leert de student om aangeleerde vaardigheden toe te passen in een specifieke beroepscontext. Bij deze beroepsmodules gaat het om de beroepscontexten HR en werken bij een gemeente. De studenten moeten in deze specifieke contexten diverse vaardigheden toepassen, zoals het beantwoorden van klantvragen, wet- en regelgeving toepassen, standaarddocumenten invullen en werken met een klantdossier. 

Hoe zien de beroepsmodules eruit? 
De studenten gaan aan de slag binnen een nieuwe organisatie waar ze aan de hand van e-mails diverse opdrachten moeten uitvoeren. De opdrachten zijn geschreven als ware de student er ‘echt’ werkzaam is. Eerder aangeleerde vaardigheden zoals het analyseren van een klantvraag, het verstrekken van informatie, wet- en regelgeving toepassen, standaarddocumenten invullen en werken met een klantdossier komen afwisselend aan de orde.  

HR afdeling Frisfruit 
Binnen de module HR afdeling FrisFruit wordt de student via e-mails van een teamleider gevraagd om bijvoorbeeld diverse HR vragen van collega’s te beantwoorden of om een scholingsaanvraag te behandelen. Ook maakt de student kennis met een personeelssysteem en moet een nieuwe medewerker in het systeem worden gezet.  

Gemeente Schor en Zee 
Binnen de module Gemeente Schor en Zee is de student werkzaam als trainee voor de gemeente Schor en Zee, een fictieve gemeente. Vanuit die functie is de student werkzaam op diverse afdelingen binnen de gemeente. Er wordt bijvoorbeeld gevraagd om de aanvraag van een reisdocument te behandelen en om in concept een afwijzende beschikking voor een kapvergunning op te stellen.  

Realistische situaties 
Beide beroepsmodules zijn realistische en op de praktijk gebaseerde modules, waarbij de student oefent met vaardigheden, die belangrijk zijn voor de specifieke beroepscontexten van HR en het werken binnen een gemeente. De student werkt per module circa 12 klokuren aan de opdrachten.  

Nieuwsgierig geworden? 
Klik hieronder op om de beroepsmodules te openen! (achter de inlog)

hr-afdeling FrisFruit: Stichting Praktijkleren 

Gemeente-schor-en-zee: Stichting Praktijkleren