Is duurzaamheid een thema in jouw lessen? Lees dan verder!

De taakmodules Duurzaamheid en Duurzaam ondernemen zijn niet alleen geschikt voor Ondernemer handel of Vakspecialist ondernemer. Zet ze ook in bij themalessen rondom duurzaamheid of één van de Ondernemerschap keuzedelen. Met de taakmodules Duurzaamheid en Duurzaam ondernemen leert de student meer over duurzaamheid en hoe dit toe te passen in zijn werk.

Duurzaamheid 1
Steeds meer bedrijven en ondernemers doen iets met duurzaamheid. Maar wat is duurzaamheid eigenlijk? Maak jij duurzame keuzes? Dat komt aan bod in deze module.
De student leert over de drie P's (People, Planet en Profit en over de SDG’s (Sustainable Development Goals). Ook wordt ingegaan op wat een circulaire economie is.
De student gaat nadenken over wat een duurzamere werkomgeving is en bedenkt ideeën om hiertoe te komen. De student gaat onderzoeken hoe duurzaam bedrijven zijn; hij kiest hiervoor zelf een bedrijf.
Tot slot komt hij erachter of online bestellen duurzamer is dan naar de (lokale) winkel of groothandel gaan, of niet.

Duurzaam ondernemen 1
In deze taakmodule leert de student wat duurzaam ondernemen inhoudt. Hij doorloopt de stappen van een duurzaam concept, naar een duurzaam businessmodel en vervolgens naar duurzame operationele processen. Bij dit laatste onderdeel kijkt de student naar het inkoop- en logistieke proces. De student maakt kennis met vijf ondernemers, die een duurzame onderneming hebben opgezet. En maakt een vertaalslag naar zijn eigen onderneming of een door hem gekozen onderneming. 

In opdracht 4 van deze taakmodule werkt de student met het Business Model Canvas. Hebben de studenten hier nog geen ervaring mee, kijk dan eens naar de taakmodule Ondernemerschap 2, waar in opdracht 2 kort het Business Model Canvas wordt toegelicht.

Bedrijfsleven
Ben je op zoek naar extra informatie?
Vraag één van de stagebedrijven om iets te komen vertellen of kijk online. Veel bedrijven vertellen op hun bedrijfswebsites uitgebreid wat ze doen aan duurzaamheid.
Bijvoorbeeld: