Nieuw leermiddel Eventproductie: Plattegrond 1

Nieuw leermiddel Eventproductie: Plattegrond 1
Waar moet je aan denken wanneer je een plattegrond voor een evenement moet ontwerpen? Wat lees je allemaal af van een technisch plattegrond en wat neem je op in een informatief bezoekersplattegrond? Bij het leermiddel Plattegronden 1 maakt de student in slechts drie klokuren diverse opdrachten rondom evenementenplattegronden, waarbij de fases lezen/interpreteren, zelf schetsen en ontwerpen de revue passeren. Het leermiddel bevat ook een facultatieve opdracht, waarbij studenten in het ontwerpprogramma Floorplanner aan de slag gaan om een beursstand en online studio in te richten. Het totale aantal klokuren voor dit leermiddel komt dan op vier uur. 

Veelzijdig met aandacht voor verschillende leertypes
In het leermiddel wordt van verschillende werkvormen gebruik gemaakt. Er zijn bestaande evenementenplattegronden waar de student de diverse onderdelen en aandachtspunten in moet ontdekken. Ook wordt er gebruik gemaakt van video en gaat de student zelf, bij voorkeur met een groot vel papier en potloden, aan de slag om een poolparty voor een artiest in te tekenen en een terrein voor een ‘festivalwedding’ te schetsen. Vervolgens leert de student, op basis van een casus, zelf een plattegrond te ontwerpen om bezoekers van een evenement goed te kunnen informeren. Voor de facultatieve laatste opdracht gaat de student, na kennis gemaakt te hebben met het programma Floorplanner, aan de slag om zelf in dit ontwerpprogramma een beursstand en een online studio in te richten.
 
Meer dan een eerste kennismaking
Het leermiddel is zowel in de oriëntatie-  als de ontwikkelfase van de opleiding Medewerker Evenementenorganisatie in te zetten. Het leert de basis van evenementenplattegronden, het vormt als het ware een eerste kennismaking met het onderwerp, maar biedt daarnaast ook verdere verdieping doordat de student ook daadwerkelijk met (het denkproces van) ontwerpen aan de slag gaat.
 
Heb je vragen of opmerkingen over dit nieuwe leermiddel of interesse om deze in jouw lessen in te zetten? Neem dan contact met ons op. 

Team Evenementenorganisatie