Studenten pitchen voor McDonald's

Challenge based learning met New Business Essentials

Pitchen in Amstelveen bij Omnicom voor McDonald's
Afgelopen week kregen Firda-studenten uit Sneek de kans om hun idee voor een McDonald’s wervingscampagne te pitchen voor Ineke Jeuster, Director People McDonald’s Nederland. Ineke werd hierbij ondersteund door enkele McDonald’s collega’s en een creatief team van Omnicom Mediagroup (OMG). Omnicom helpt merken als Mercedes, L’Oréal en McDonald’s met het uitstippelen van een mediastrategie. De studenten pitchten hun campagnes op het kantoor van OMG Nederland in Amstelveen.

New Business Essentials
Deze eerstejaars-Firda-studenten werkten aan de McDonald’s wervingscampagne via één van de modules van New Business Essentials (NBE). Met de modules van New Business Essentials, gaat de student meteen aan de slag met opdrachten vanuit de beroepspraktijk. Het programma bestaat uit zes verschillende thema’s. Elk thema heeft een bekende co-founder, zoals Tony’s Chocolonely, LinkedIn, Deloitte en dus ook McDonald’s. Deze bedrijven vragen studenten met creatieve oplossingen te komen voor actuele vraagstukken. Studenten krijgen inzicht in de werkwijze en drijfveren van bedrijven die aan dit programma meewerken en worden uitgedaagd om creatieve oplossingen te bedenken. Leren door doen. Ze krijgen bovendien een beter beeld van de vaardigheden die nodig zijn voor de beroepspraktijk. De NBE thema's zijn interessant voor opleidingen van Business Services, Commercie, Retail en Ondernemer handel. In dit geval ging het om studenten van de opleiding Marketing & Communication Specialist.

Omnicom
Na een hartelijk ontvangst en welkomstwoord van OMG-CEO Patrick Molleman mochten de twee beste projectteams uit de voorselectie hun idee pitchen. Ineke Jeuster, bijgestaan door een vakjury van specialisten communicatie, marketing en HR van Omnicom en OMG, luisterde aandachtig naar studenten en hun ideeën over hoe McDonald’s in contact kan komen met toekomstige crewmembers. Na de pitches ging Ineke nog wat dieper in op wat McDonald’s doet om in contact te komen met de crewmembers van de toekomst. Na een rondleiding in het kantoor van Omnicom volgde een heerlijk lunch waarna het winnende projectteam bekend werd gemaakt. Na een inspirerende middag keerden de studenten van docent Ewout Boers met leuke prijzen, nieuwe ideeën en inzichten huiswaarts.
 

Samen met de opdrachtgevers
Ook de andere NBE bedrijven kunnen betrokken worden bij de modules;

  • YoungCapital biedt o.a. de mogelijkheid om een recruiter uit te nodigen bij de pitches van de studenten. Ook een bedrijfsbezoek is mogelijk.
  • Bij Tony Chocolonely mag er (per school) 1 groep het beste plan opsturen, 2x per jaar wordt er een winnaar gekozen en deze groep ontvangt een Tony’s Chocoladepakket voor de hele klas.
  • Elke school mag het beste evenementplan en het bijbehorende draaiboek insturen naar Deloitte. Van alle inzendingen kiest Deloitte één winnaar. De winnaar gaat samen met Deloitte het landelijke stage-evenement daadwerkelijk organiseren. Elke inzending krijgt feedback. Ook is het mogelijk om bij Deloitte een gastles aan te vragen.
  • ABN AMRO kan een gastcollege verzorgen op school, wel maximaal 8 gastcolleges per jaar, dus meld je klas/school op tijd aan.