Taakmodule voor een marketing- en/of communicatieplan voor een bedrijf naar keuze

Taakmodule voor een marketing- en/of communicatieplan voor een bedrijf naar keuze
Met de taakmodule Marketing- en/of communicatieplan 1 oefent de student met het maken van een operationeel marketing- of communicatieplan voor de productlancering van een bedrijf naar keuze. Deze taakmodule biedt enerzijds duidelijke structuur, en anderzijds heb je als docent de vrijheid om een bedrijf te kiezen die past bij jouw onderwijs en regionale bedrijfsleven.  

Duidelijke opbouw en structuur
In deze taakmodule maakt de student kennis met de verschillende onderdelen van een operationeel marketing- of communicatieplan. Door creatieve en onderzoekende opdrachten, werkt de student toe naar een volledig operationeel plan. Zo gaat de student aan de slag met de volgende onderdelen: 

  • een infographic met de positionering van het bedrijf 
  • een doelgroep-brainstorm 
  • een creatief vormgegeven buyer persona  
  • een heldere doelstelling, inclusief KPI's 
  • een marketing- of communicatiemix  
  • een begroting voor de geplande marketing- of communicatieactiviteiten.  
  • een concrete planning of contentkalender 

Uiteindelijk voegt de student alle verzamelde informatie samen in één operationeel marketing- of communicatieplan. De taakmodule bevat concrete formats, die ook toewerken naar het examen. 

Differentiatie
Binnen de module zijn de opdrachten opgesplitst in marketing- en communicatieopdrachten. Jij als docent bepaalt vooraf of de focus ligt op marketingplan of het communicatieplan. Of laat jij de studenten zelf kiezen? Dat kan natuurlijk ook!  

Context
Als docent heb je vrijheid in het kiezen van de context. Je kunt de keuze overlaten aan een groepje studenten, of je nodigt een externe opdrachtgever uit, waarvoor de hele klas aan de slag gaat. 
Een andere optie is dat je gebruik maakt van één van de drie gegeven contexten, te weten: Tony's Chocolonely, Ben & Jerry's of Dopper.  

Nieuwsgierig geworden?
Klik hieronder om de taakmodule Marketing- en communicatieplan 1 te openen. Je vindt daar ook de docentenhandleiding.  (achter de inlog)

Hier ga je direct naar de taakmodule van marketing- en communicatieplan 1 
Hier staan alle taak-en beroepsmodules voor W2 Marketing- en communicatieactiviteiten.