Update examens Legal, Insurance & HR Services Specialist

De kennisexamens
Voor profiel 5 (Legal, Insurance & HR Services Specialist) hebben wij vijf nieuwe examens voor recht gemaakt:

  • KE3 Basiskennis recht  
  • KE4 Brede kennis arbeidsrecht en HR  
  • KE5 Brede kennis bestuurs- en staatsrecht  
  • KE6 Brede kennis sociale zekerheidsrecht  
  • KE7 Brede kennis belastingrecht en verzekeringsrecht  

De inhoud van de examens is terug te zien in de examenmatrijzen, de zogenaamde blauwdrukken voor de examens. De examenmatrijzen staan achter de login op de website, bij exameninformatie. De examens zelfs zijn toegankelijk voor examenfunctionarissen (een examenverantwoordelijke die toegang heeft tot de examens).  

De examens zijn gepubliceerd in RemindoToets, de digitale omgeving voor afname van kennisexamens. Automatisch beoordelen en geen geprint meer, handig he? Meer informatie hierover is te vinden in het artikel digitaal examineren.   

Geen varianten meer 
Wellicht is het je al opgevallen; op de Productieplanning examens KD BS staan geen varianten meer genoemd bij de kennisexamens. Voor het nieuwe KD worden geen varianten (A, B, etc.) meer gemaakt, maar wel een vragenbank. De kandidaten ontvangen random examenvragen uit de vragenbank en zo is geen enkel kennisexamen hetzelfde. 

Proeftoetsen beschikbaar
Voor studenten kunnen examens spannend zijn, en voor menig docent geldt dit ook bij nieuwe examens. Om de student (en ook de docent) de kans te geven zich goed voor te bereiden op een kennisexamen, is er voor elk examen een proeftoets gemaakt. De proeftoets is een variant op een examen en biedt de student een goed beeld van de duur van het examen, de vraagstelling en de werking van het digitale systeem. Zo kan iedereen zich goed voorbereiden op het kennisexamen! 

Heb je vragen of opmerkingen over de examens? Neem contact op met ons, stuur een mail naar Koen Fransen, relatiemanager Business Services, k.fransen@stichtingpraktijkleren.nl